Managed hosting door True

Exact-CEO houdt het na een jaar voor gezien

 

Algemeen directeur Martijn Janmaat verlaat per 31 augustus 2011 softwarebedrijf Exact. Hij heeft op die datum een jaar de functie van ceo vervuld. Janmaat zette met het softwarebedrijf een strategische koerswijziging in, maar heeft besloten om zijn contract niet te verlengen. Het softwarebedrijf uit Delft gaat op zoek naar een nieuwe directeur. De Raad van Commissarissen wil voor 31 augustus een opvolger voor Janmaat benoemen.

Volgens Janmaat past een verlenging van zijn contract niet in zijn persoonlijke agenda. De vertrekkend ceo liet eerder al aan Computable doorschemeren dat hij twijfelde over zijn aanstelling als directeur. Toen Janmaat werd gevraagd voor de functie bij Exact, zat hij met zijn bedrijf BlueCielo middenin een internationale uitbreidingsfase. Het is op dit moment niet bekend of hij na zijn vertrek direct die werkzaamheden voortzet.

Janmaat was voor zijn benoeming tot ceo als commissaris aan Exact verbonden. Hij werd in augustus 2010 naar voren geschoven als algemeen directeur. Janmaat verving Rajesh Patel die het bedrijf om persoonlijke redenen verliet.


Op de schop
Eind 2010 presenteerde Janmaat een plan om de bedrijfssoftwareleverancier meer op eigen kracht te laten groeien. Daarvoor richt de leverancier de internationale organisatie anders in. De softwareleverancier moet minder productgestuurd en meer klantgericht worden en plannen voor de internationale uitbreiding van Exact Online gaan de ijskast in. Exact bevindt zich momenteel middenin de uitvoering van die plannen.

Minder winst en omzet in 2010
Het softwarebedrijf boekt over 2010 minder winst en omzet dan in het jaar ervoor. De omzet komt uit op 228,2 miljoen euro. Dat is 1,9 procent lager dan de 232,4 miljoen euro in 2009. Het nettoresultaat na belastingen komt in 2010 uit op 33,3 miljoen euro. Dat is 1,3 procent lager dan in 2009.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3849707). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.