Managed hosting door True

Bedrijven nemen weer actief ICT'ers aan

 

sollicitatie

Nederlandse bedrijven zijn weer actief op zoek naar ict'ers. Dit blijkt uit onderzoek van werving- en selectiebureau Antal. 48 procent neemt momenteel softwaretechneuten aan en 52 procent van de ondervraagde bedrijven zegt de komende drie maanden voor deze functies te gaan werven. Op hardwarevlak zegt 38 procent nu actief ict-professionals en leidinggevenden aan te nemen en 45 procent zegt dat dit het komende kwartaal gaat gebeuren.

In het ‘Global Snapshot'-project van Antal werd aan ruim 14.400 bedrijven, die actief zijn in verschillende sectoren, in 47 landen gevraagd of zij momenteel leidinggevend en professioneel personeel aannemen en/of ze van plan zijn dit het komende kwartaal te gaan doen. De resultaten spitst Antal toe naar land en verschillende sectoren.


Vertrekkend personeel
In Nederland blijkt dat er in de technologiesector weer volop mensen worden aangenomen. Toch laat het onderzoek van Antal ook een keerzijde zien. In de hardwarehoek zegt 15 procent van de bedrijven momenteel werknemers en leidinggevenden te laten gaan en nog eens 15 procent zegt dit de komende drie maanden te gaan doen. Onder de softwaretechneuten speelt dit iets minder: 8 procent van de ondervraagde bedrijven zegt op dit moment dat mensen vertrekken en 9 procent neemt het komende kwartaal afscheid van zijn ict-professionals of leidinggevenden.

De Nederlandse ict-branche doet het bovengemiddeld ten op zichte van andere sectoren. Gemiddeld genomen is ongeveer 34 procent van de organisaties aan het werven. Toch scoort de ict-sector beduidend minder dan de Nederlandse sectoren engineering en bankwezen/accountancy, met een wervingspercentage van respectievelijk 75 en 63 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3847158). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.