Managed hosting door True

Veeam vernieuwt EMEA-partnerprogramma

 

Veeam Software, leverancier van data protection-, disaster recovery en systems management-oplossingen voor virtuele datacenteromgevingen die op VMware draaien, kondigt een reeks verbeteringen aan binnen haar EMEA-partnerprogramma.

Het Veeam ProPartner Programma is vernieuwd om partners beter in staat te stellen klanten value added services te bieden voor het beheer van gevirtualiseerde omgevingen. De optimalisatie van het partnerprogramma is ingegeven door de sterke ontwikkeling die virtualisatie momenteel doormaakt.

Veeam-partners hebben vanaf nu onder meer toegang tot de Veeam University, een online opleidings- en trainingsprogramma speciaal ontwikkeld om de acceptatie van virtualisatie te vergroten en partners en klanten vertrouwd te maken met het concept van virtualisatie binnen hun IT-omgeving.

"Ondanks de economische neergang vinden veel organisaties virtualisatie een belangrijke ontwikkeling, wat heeft geleid tot een aanzienlijke groei in de vraag naar de beheertools van Veeam. Daarbij zijn toegewijde tools voor virtualisatiebeheer nu zeer belangrijk voor onze partners," vertelt Gilles Pommier, EMEA Channel Director bij Veeam Software. "Tegelijkertijd zijn klanten op zoek naar meer specialistische ondersteuning, omdat de afhankelijkheid van virtualisatie groeit en het risico van inefficiënt beheer toeneemt. Om die reden is er een duidelijke behoefte aan meer volwassenheid in de manier waarop onze oplossingen worden geleverd. De verbeteringen binnen het partnerprogramma zorgen ervoor dat zowel onze partners in Europa als hun klanten klaar zijn voor de volgende golf aan ontwikkelingen op het gebied van virtualisatiebeheer."

Veeam heeft een nieuwe dimensie aan haar ProPartner Programma toegevoegd, die een specialistische focus op virtualisatiebeheer op enterprise-niveau moet stimuleren. Het Veeam Enterprise Management System (EMS) ProPartner Programma is alleen toegankelijk voor Gold ProPartners en biedt extra voordeel op Veeam nworks Management Pack voor Microsoft System Center en de Smart Plug-in voor HP Operations Manager. Met deze enterprise-oplossingen kunnen bedrijven hun gevirtualiseerde omgevingen monitoren en beheren vanaf hun bestaande Microsoft of HP Management consoles.

Om de kennis die de EMS-ProPartner heeft van nworks te verhogen, heeft Veeam een nieuw online opleidings- en trainingsprogramma ontwikkeld, Veeam University. Veeam University biedt een gratis, online, professioneel accreditatieprogramma voor ruim 3.000 ProPartners wereldwijd. Het programma omvat twee leerwegen en accreditatietitels: Veeam Technical Sales Professional (VMTSP) en Veeam Sales Professional (VMSP). Door een ingenieur en een technisch sales professional bij Veeam University in te schrijven, kunnen Microsoft of HP Certified partners een nworks-accreditatie krijgen. Daarnaast ontvangen EMS ProPartners een speciale Veeam Interface en EMS-gekwalificeerde sales leads.

Pommier vervolgt: "De toename van virtualisatie binnen organisaties wordt beperkt door het feit dat veel organisaties het beheer van een gevirtualiseerde omgeving complexer achten dan het in werkelijkheid is. Onze partners zijn uitstekend in staat deze bezwaren weg te nemen, maar ze moeten er wel voor zorgen dat ze over de juiste kerncompetenties beschikken om klanten in de goede richting te leiden. De verbeteringen binnen ons partnerprogramma zorgen er niet alleen voor dat partners meerwaarde voor hun klanten kunnen bieden, maar biedt hen tevens de kans op marktdifferentiatie door aanbiedingen voor specifieke marktsegmenten, zoals de financiële sector en de detailhandel, te maken."

Dankzij de verbeteringen in het partnerprogramma kunnen Gold ProPartners nu twee sales engineers inschrijven bij de Veeam University en ontvangen ze extra voordeel op producten van Veeam. Volledige details en updates voor Silver en Basic ProPartners zijn te vinden op http://www.veeam.com/propartner.html.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3845766). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.