Managed hosting door True

Dixons opent drie nieuwe winkels

 

Amsterdam, Rotterdam en Enschede hebben er een Dixons bij. Met deze hattrick zet de elektronicaspecialist de groei van de afgelopen jaren ook in 2011 door.

Dat Dixons in deze tijd kan blijven investeren in nieuwe vestigingen, komt volgens directeur Eddy Assies vooral door de goede prijs-kwaliteitverhouding en haar kennis van wat er in de markt speelt. "Daarbij hebben klanten behoefte aan deskundig advies. Aan medewerkers die hun wensen begrijpen."

De vestigingen in Rotterdam (Zuidplein 950) en Enschede (H.J. van Heekplein 85) bevinden zich in de winkels van V&D en hebben een vloeroppervlakte van 225 en 150 m2.
De vestiging in Amsterdam (Beethovenstraat 33) heeft een vloeroppervlakte van 65 m2 en is een ‘regulier' filiaal in de winkelstraat, zoals Dixons er in Nederland al 130 heeft.

Nieuwe look and feel
De nieuwe winkels zijn geheel ingericht volgens de nieuwe, vorig jaar geïntroduceerde, look and feel; de producten zijn letterlijk uit de kast gehaald. Klanten krijgen zodoende meer dan ooit inzicht in de vele gebruikersmogelijkheden die de vrijetijdselektronica in zich heeft, en kunnen die ook ter plekke ervaren. "De uitstraling is eigentijdser en de inrichting is veel uitnodigender", legt Eddy Assies uit. "De meeste dichte wandkasten zijn verdwenen, en in veel filialen staat een zogeheten ‘belevingstafel', waar diverse merkproducten centraal staan. Je wilt nou eenmaal horen hoe een speakerdock van Bose klinkt of ervaren hoe zo'n iPad werkt."

Facelift filialen en website
Onder het motto `Mannen denken maar aan één ding. Dixons' lanceerde de elektronicaketen vorig jaar een landelijke campagne om de nieuwe strategie voor het voetlicht te brengen, namelijk dat Dixons zich - met een knipoog - richt op het spel tussen mannen en vrouwen bij de aanschaf van vrijetijdselektronica. In 2010 zijn al twintig winkels omgebouwd naar de nieuwe look and feel, waarbij het assortiment net als voorheen de hoofdrol speelt. Op termijn ondergaan alle filialen van Dixons een metamorfose. Op de nieuwe website heeft elke leverancier zijn eigen plek, met daarbij een sterk verbeterde product¬informatie en -presentatie. Er is bovendien een directe koppeling met alle belangrijke sociale netwerken, en bezoekers kunnen filiaalinformatie krijgen via Google Maps. Verder is Dixons de enige elektronicaketen waar het mogelijk is om, ook online, Air Miles te sparen en ermee te betalen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3845752). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.