Managed hosting door True

GGZ besteedt 4 procent van omzet aan ICT

 

groei cijfers vergrootglas grafiek

Instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ's) geven jaarlijks gemiddeld 3309 euro per werkplek uit aan ict. Dat is gemiddeld 4 procent van de omzet. Het percentage is licht hoger dan de ict-kosten per werkplek bij ziekenhuizen (4,2 procent). Bij GGZ-instellingen gaat relatief veel geld naar spraakcommunicatie. 'Met 14 procent ligt dat percentage fors hoger dan bij benchmarks in andere sectoren', stelt M&I/Partners.

Dat adviesbureau voor automatisering in het onderwijs, de zorg en bij de overheid, nam bij tien GGZ-instellingen in Nederland de ict-kosten per werkplek onder de loep. Het bedrag van 3309 euro is berekend door de totale ict-kosten (zowel kapitaallasten als exploitatiekosten) te delen door het aantal werkplekken. Het bedrag verschilt sterk tussen de onderzochte instellingen en kan oplopen tot 2000 euro per werkplek per jaar.


Weinig video
Uit de benchmark blijkt dat software en personeelskosten voor beheer samen goed zijn voor 60 procent van de totale ict-kosten. 'Dit beeld zien we ook in andere deelsectoren binnen de zorg terugkomen. Daarentegen vindt videocommunicatie bij de GGZ-instellingen nog nauwelijks plaats', stelt M&I/Partners.

Volgens het bureau zijn de kosten voor spraakcommunicatie met 14 procent fors hoger dan bij andere sector benchmarks. In 2009 waren er in Nederland 31 geïntegreerde GGZ-instellingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3845716). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.