Managed hosting door True

Apotheker ziet toekomst van HP in de cloud

 

Leo Apotheker, ceo en bestuurder bij HP, heeft na maanden van stilzwijgen zijn toekomstige visie over de technologiegigant neergezet. Volgens de voormalige SAP-topman moet HP leider op het gebied van cloud computing worden. Daarbij spelen technologieën zoals infrastructuur, beveiliging en connectiviteit een belangrijke rol. Tevens wil het bedrijf een grotere softwarespeler worden. Daarvoor wordt een app store ontwikkeld en worden in de nabije toekomst overnames gedaan.

Apotheker zei dit tijdens de jaarlijkse HP Summit 2011-conferentie die wordt gehouden in San Francisco. Hij zegt bedrijven te willen overnemen en meer te investeren in het besturingsplatform WebOS, teneinde een sterkere speler te worden op het gebied van cloud computing. Klanten kunnen daardoor overal hun werk doen dankzij diensten vanuit cloud, aldus Apotheker.

Volgens Apotheker speelt HP met zijn producten en diensten in op drie belangrijke trends in de ict-industrie. Dat zijn de komst van consumentenelektronica in zakelijke omgevingen, de toenemende acceptatie van cloud computing en het groeiend aantal mobiele werknemers. HP speelt daarop in met producten op het gebied van beveiliging, infrastructuur en connectiviteit, aldus Apotheker.


WebOS
Volgens de topman heeft HP genoeg producten om cloud computing-infrastructuren te ondersteunen, zoals servers, pc's, storage en netwerken. Apotheker zegt dat partners zoals leveranciers, ict-dienstverleners en resellers een belangrijke rol spelen binnen deze strategie. Zo wordt er nauw samengewerkt met Microsoft, ondanks dat HP zijn eigen WebOs meer gaat promoten in plaats van alleen maar Windows 7. Volgens Apotheker is WebOS een aantrekkelijk besturingsysteem dat op allerlei apparaten werkt, zoals smartphones, pc's, tablets en printers. HP gaat hierdoor meer concurreren met Apple, Google en Microsoft.

HP App Store
HP bouwt verder zijn softwareportfolio uit. Zo bouwt de leverancier een openbare marktplaats voor software, waaronder een online applicatiewinkel (app store). Daarin zijn applicaties van HP en van andere leveranciers te vinden.

HP demonstreerde verder tijdens de HP Summit 2011-conferentie in San Francisco de Vertica-appliance, waarmee ongestructureerde en gestructureerde data kunnen worden verwerkt en geanalyseerd. Vertica werd februari 2011 door HP overgenomen.

Overnames
Volgens een rapport van analistenbureau Barron's, opgesteld door Peter Goldmacher, gaat HP de komende tijd een aantal grote softwarebedrijven overnemen. Dat zijn partijen zoals open source- en Linux-leverancier Red Hat, dat een marktwaarde van 7,8 miljard dollar heeft. Andere mogelijke overnamekandidaten zijn Symantec, Teradata, Informatica, BMC Software, CommVault Systems en Tibco Software.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3828910). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.