Managed hosting door True

Nieuwe IBM servers, storage en netwerken

 

IBM heeft nieuwe servers, dataopslag en netwerken aangekondigd die kunnen worden ingezet voor het optimaliseren van workloads in datacenters. IBM's Systems & Technology Group (STG) levert een nieuwe server blade voor het optimaliseren van data warehousing in mainframe omgevingen. Verder introduceert IBM een System X x86-gebseerde server blade voor databases, een pre-configureerde dataopslagoplossing en ethernet switches voor zijn blade servers.

IBM levert de nieuwe DataPower X150z, een snelle WebSphere management appliance dat is ingebouwd in een IBM server blade en samenwerkt met IBM's nieuwe zBX mainframe. De IBM DataPower X150z past in IBM's zEnterprise BladeCenter Extension (xBX). Dit is een IBM BladeCenter chassis die via een beheerinterface verbonden is met een IBM System z mainframe.

IBM zegt dat zijn Power7 blade servers en een speciale blade voor IBM Smart Analytics Optimizer beschikbaar zijn. Eind 2011 komt een x86-gebaseerde blade beschikbaar voor IBM's zBX mainframe voor het uitvoeren van verschillende workloads.

IBM introduceert verder de Workload Optimized Blade for Database. Dit is een nieuwe versie van IBM's geconfigureerde eX5 Blade Systems server blades. It-afdelingen kunnen hiermee databases of zware applicaties met veel data sneller implementeren, aldus IBM.

Nieuw is de IBM Storwize Rapid Application Storage. Deze oplossing combineert het IBM Storwize V7000 midrange disk systeem met het IBM Tivoli Storage Productivity Center en Tivoli Storage FlashCopy Manager. Dat moet leiden tot eenvoudiger beheer, aldus IBM. Hiermee kunnen sneller en efficiënt backups van applicaties zoals van SAP, Oracle, Microsoft Exchange worden uitgevoerd.

IBM Storwize V7000 is de eerste array van IBM dat geïntegreerd is met IBM SAN Volume Controller (SVC) technologie. It-afdelingen kunnen hiermee virtuele opslagomgevingen creëren, harde schijven utiliseren en kosten besparen op het gebied van beheer van storage, aldus IBM.

IBM biedt tot slot twee nieuwe ethernet netwerkswitches van het overgenomen Blade Network Technologies. De switches bevatten virtuele software waarmee ze automatisch met andere virtuele omgingen geconfigureerd kunnen worden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3826999). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.