Managed hosting door True

HP, Canon en Epson domineren printermarkt

 

In het vierde kwartaal van 2010 nam de verkoop van printers, kopieermachines en multifunctionele printers (mfp's) toe. Er werden 36,5 miljoen printers verkocht. Dat is 7 procent meer dat in het zelfde kwartaal van 2009. Over heel 2010 zagen de leveranciers van printers hun afzet groeien. Met name Samsung en HP deden goede zaken. Dit meldt marktonderzoeksbureau IDC.

Volgens IDC's Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker zijn inkjets de meest verkochte categorie printers. Daarvan werden in het vierde kwartaal 24,5 miljoen eenheden verkocht. Maar de vraag naar inkjets daalt, terwijl de wereldwijde vraag naar laserprinters stijgt, zoals kleurenlaserprinters.

Verder kochten it-beslissers steeds vaker mfp's. Volgens IDC hebben HP, Canon en Epson in het vierde kwartaal van 2010 een marktaandeel van 75 procent.


West-Europa
Volgens IDC-analist Phuong Hang herstelt de printingmarkt verder in 2011, met name in opkomende markten zoals China en Rusland. In ontwikkelde landen, zoals West-Europa, zal de groei vooral stabiel zijn. West-Europa heeft in het vierde kwartaal van 2010 een marktaandeel van 23 procent in de wereldwijde printingmarkt. In deze periode werden in West-Europa acht miljoen printers verkocht.

Voor het hele jaar 2010 leidt HP de printingmarkt, daarna respectievelijk gevolgd door Canon, Epson, Samsung en Brother. In 2010 wisten vooral Samsung en HP sterk te groeien.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3826976). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.