Managed hosting door True

Internet Explorer 9 is 14 maart beschikbaar

 

Microsoft

Softwareleverancier Microsoft stelt vanaf 14 maart 2011 webbrowser Internet Explorer (IE) 9 beschikbaar. De webbrowser is vanaf 18.00 uur Nederlandse tijd te downloaden. Dat maakt hoofdontwikkelaar Dean Hachamovitch bekend via een blogpost.

De leverancier zegt dat het gebruikersgemak van de webbrowser is verbeterd door het gebruik van minder vensters, downloadbeheer en rechtstreeks zoeken in de adresbalk. Om de prestaties te verbeteren, gebruikt Internet Explorer de rekenkracht van de grafische processor (gpu). Zo moeten taken als videostreaming en online gamen sneller verwerkt worden.

Volgens Computerworld levert Microsoft een toolkit waarmee ict-beheerders de illegale installatie van de nieuwe browserversie op bedrijfs-pc's kunnen voorkomen.

IE9 verschijnt twee jaar na de lancering van de voorganger IE8, dat is iets sneller dan de tijd die tussen IE7 en IE8 zat. Daar zat twee jaar en vijf maanden tijd tussen.

In maart 2010 gaf Microsoft de eerste 'platform preview' vrij van de nieuwe webbrowser. In september 2010 stelde de leverancier een bètaversie van de software beschikbaar die in februari 2011 werd opgevolgd door de 'release candidate'. De leverancier zegt dat de definitieve versie nog wat verrassingen heeft.


Niet bruibaar met XP
Internet Explorer 9 is niet beschikbaar voor gebruikers van het nog altijd veel gebruikte besturingssysteem Windows XP. Concurrerende browserleveranciers als Google (Chrome) en Mozilla (Firefox) maken hun producten wel geschikt voor dat besturingssysteem.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3825666). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Hoezo 14 maart , ik hier al te downloaden ,officiele site

http://windows.microsoft.com/nl-NL/internet-explorer/products/ie-9/home

Dat is de Release candidate dus niet de final versie die op 14 maart verschijnt.

De RC Versie dus....

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.