Managed hosting door True

Wagenpark Accenture krijgt elektrische auto's

 

Adviesbedrijf Accenture Nederland breidt het wagenpark uit met vijftien elektrische auto's. De organisatie onderzoekt de inzetbaarheid van de elektrische wagens voor consultants. Het bedrijf bestudeert gegevens over de prestaties van de auto, rijgedrag en het opladen. De vijftien Nissans Leaf worden eind maart 2011 geleverd. Accenture zegt één van de eerste adviesbedrijven te zijn die consultants op pad stuurt met volledig elektrische auto's.

De groep gebruikt de auto's voor woon-werkverkeer en voor klantbezoeken. Accenture Nederland (2500 medewerkers) heeft een wagenpark van 2100 auto's. Het gaat voornamelijk om merken als Volkswagen, Audi, BMW en Volvo. Het bedrijf onderzoekt de inzet van elektronische auto's om de duurzaamheid van de bedrijfsvoering te vergroten.

De bestuurders van de elektrische auto's krijgen de beschikking over een eigen parkeerplaats met oplaadpunt. Accenture Mobility-manager Pieter Kroon: 'Gebruik van elektrische auto's vereist een heel andere planning. De wagens kunnen ongeveer 160 kilometer afleggen en dan zijn de accu's leeg. Er moet dus goed worden gepland of er een oplaadpunt in de buurt is.'

Nissan en de gemeente Amsterdam leveren honderd elektrische auto's aan bedrijven in en rond Amsterdam. Van die pool neemt Accenture vijftien wagens af. Daarvan worden er dertien ingezet voor consultants van het bedrijf. Twee auto's worden gebruikt voor een project voor gezamenlijk gebruik op de Amsterdamse Zuidas. Die auto's zijn beschikbaar voor personeel van ABN Amro bank en vastgoedverhuurder Vesteda.

Volgens Kroon is de animo voor elektrisch rijden groot. Ongeveer 150 consultants hadden zich ingeschreven voor de proef met de elektrische auto's. Accenture kan nog niet zeggen wanneer de uitkomsten van het elektrisch rijden worden geëvalueerd.

Het adviesbedrijf maakt ook deel uit van DC-TEC, een Nederlands consortium voor de gezamenlijke inkoop van elektrische auto's.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3823733). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.