Managed hosting door True

Unica start nieuwe business unit ICT Rooms

 

Technisch dienstverlener Unica heeft de nieuwe business unit Unica ICT Rooms opgezet. Deze divisie realiseert centrale en decentrale server- en computerruimtes voor bedrijven aan de bovenkant van het mkb. Unica-divisies ICT Networks (bekabeling) en Fastcom (grote datacenters) hebben regelmatig te maken met de vraag naar kleinere computerruimtes, maar kunnen hier niet altijd aan voldoen. ICT Rooms moet dit vacuüm gaan oplossen.

Unica heeft via Fastcom ervaring met het realiseren van grote, commerciële datacenters, zoals bij KPN, Telecity Redbus en Equinix en het aanleggen van technologisch geavanceerde ict-infrastructuren, voice- en data-oplossingen en fysieke beveiliging. Unica ICT Rooms wil dit fundament gaan inzetten om ook centrale (MER) en decentrale (SER) computerruimtes te ontwerpen, realiseren en beheren.


Volwaardige business unit
Voor ICT Rooms heeft Unica Tijs Hulsbergen aangesteld als manager. Vooralsnog worden opdrachten ingevuld met de bestaande kennis en kunde uit de Unica-organisatie. ‘We zullen vooral een beroep doen op de divisies ICT Networks en Fastcom, maar het is wel de bedoeling dat we in eigen mensen gaan aannemen', zegt Hulsbergen. Hoeveel mensen dat gaan worden, kan hij nog niet zeggen. ‘Maar groeien gaan we wel, we worden een volwaardige business unit bij Unica.'

Hulsbergen gaat zich eerst richten op het goed van de grond krijgen van ICT Rooms. Daarbij gaat hij actief op zoek naar werk. ‘Waar ik in het verleden vooral hardware verkocht, zit ik nu met klanten aan tafel om hun problemen op te lossen.' Hulsbergen gaat met ICT Rooms ook inschrijven op aanbestedingen. Daarbij meent hij een voorsprong te hebben op andere dienstverleners. ‘Wij hebben alles in huis om iets technisch te realiseren, dat is onze grootste kracht. Wij denken onderscheidend te zijn doordat wij niet externen hoeven in te huren.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3817927). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.