Managed hosting door True

Verkoop Integer levert Ordina 3,3 miljoen op

 

Euro's, geld, papiergeld, winst (4x3)

Ict-dienstenbedrijf Ordina heeft 3,3 miljoen euro opgestreken bij de verkoop van zijn bedrijfsonderdeel Integer. Na aftrek van de kosten levert de verkoop een boekwinst van 2,2 miljoen euro op. Dat blijkt uit Ordina's jaarcijfers over 2010. Integer detacheert managers en specialisten voor het uitvoeren van ict-projecten. Het bedrijfsonderdeel werd in de zomer van 2010 verkocht aan het zittende management en enkele externe investeerders.

Ordina stootte de Integer Groep en zijn 185 medewerkers in augustus af. Pas bij de publicatie van de jaarcijfers, op 1 maart 2011, werd bekend welk bedrag met deze transactie is gemoeid.

De Nieuwegeinse dienstverlener kan de opbrengst van de verkoop goed gebruiken om zijn schulden te verminderen. Bovendien vielen de activiteiten van Integer buiten de kernactiviteiten van Ordina: consulting, ict en outsourcing. Om dezelfde redenen verkocht de onderneming in oktober 2010 zijn opleidingsdivisie Ormit. Daarvan waren de opbrengst (11,7 miljoen euro) en boekwinst (5,8 miljoen euro) al langer bekend.

De Integer Groep bestaat uit de vennootschappen Integer Noord Nederland (in Wormerveer) en Integer Zuid Nederland (in Tilburg). De detacheerder heeft onder meer Nike, Forbo, Bose, Eneco, Heineken, Telegraaf Media Groep en Unilever als klant. Over 2009 realiseerde het bedrijf een omzet van 28,5 miljoen euro.


Finext
Ordina heeft na verzelfstandiging van Integer en Ormit nog één dochteronderneming met activiteiten die buiten zijn strategische koers vallen. Dat is financieel adviesbureau Finext. Een woordvoerder sloot in het najaar van 2010 niet uit dat Ordina op termijn ook van deze dochter afstand doet.

Het dienstenbedrijf gaat gebukt onder een schuldenlast. Om zijn financierings- en kapitaalbasis te versterken, besloot Ordina in de zomer van 2009 onder meer 27,5 miljoen euro te lenen van de bankverzekeraars ING en Delta Lloyd. Per kwartaal moet het bedrijf rente betalen, wat in augustus 2010, november 2010 en februari 2011 werd bekostigd door nieuwe aandelen uit te geven.

Over 2010 boekt Ordina zeven miljoen euro nettoverlies bij een omzet van ruim 436 miljoen euro. Volgens topman Ronald Kasteel is 2010 wel het jaar van de ommekeer en lijkt het ergste van de crisis achter de rug.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3814324). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.