Managed hosting door True

Dunnere iPad 2 vanaf 25 maart in Nederland

 

ipad apple tablet

De tweede generatie van Apple's populaire tablet, de iPad 2, ligt op 25 maart 2011 in de Nederlandse winkels. Het apparaat werd op 2 maart 2011 in de Verenigde Staten onthuld door Steve Jobs, de zieke topman van Apple. De iPad 2 is dunner, lichter en sneller dan zijn voorganger en de batterij gaat tien uur mee. Volgens Jobs is er in de zakelijke markt steeds meer interesse voor de tablet.

De nieuwe tablet draait op het iOS 4.3 besturingssysteem en werkt met de A5 ARM dual-core processor. Deze is twee keer zo snel als de processor van de oorspronkelijke iPad. Het apparaat heeft een camera aan de voorkant voor videoconferencing en een camera aan de achterkant voor foto's en video's.

Onder de iPad-toepassingen in de App Store bevinden zich ook zakelijke programma's. Volgens Jobs is in de zakelijke markt veel interesse voor de iPad, die de notebook kan vervangen of aanvullen. De tablet kan volgens de leverancier in diverse functies gebruikt worden zoals managers, marketeers, dokters, retailers en werknemers die tijdens hun studietijd al veel met Apple werkten. Het apparaat kan worden gekoppeld aan zakelijke platformen zoals Microsoft Exchange en IBM Lotus Domino.


Geen USB en SD
De iPad 2 beschikt niet over een usb-poort, noch over een toegangspoort voor een sd-geheugenkaart. Apple heeft nog geen informatie verstrekt over de interne geheugencapaciteit. Op de tablet kan vrijwel elke app uit de App Store worden geïnstalleerd. Dat zijn er tegenwoordig zo'n 350.000, waarvan meer dan 65.000 specifiek zijn ontwikkeld voor de iPad ('native').

Apple heeft veel succes met de verkoop van de iPad. Sinds de introductie van de tablet in april 2010, verkocht het technologiebedrijf 15 miljoen exemplaren. Dat leverde Apple 9,5 miljard dollar op. De leverancier heeft 90 procent van de markt voor tablet-pc's in handen. Het restant wordt verdeeld over leveranciers zoals HP, Samsung, Motorola en Research in Motion. Steve Jobs noemt hen ‘copycats'.

Ziekteverlof
Steve Jobs (1955) kwam speciaal voor de introductie van de nieuwe iPad terug van ziekteverlof. In januari 2011 kondigde hij voor de derde maal aan dat hij door een ziekte meer afstand van Apple neemt. Hij wordt sindsdien vervangen door zijn rechterhand Jim Cook, maar is officieel nog wel chief executive officer.

In 2004 werd bij Jobs pancreaskanker vastgesteld. In 2009 bleef hij zes maanden weg van zijn werk, onder meer voor een levertransplantatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3809707). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.