Managed hosting door True

22 procent minder arbeidsplaatsen bij Ordina

 

Bij ict-dienstverlener Ordina verdween in 2010 22 procent van de voltijdsarbeidsplaatsen (fte's) in Nederland. Van de 3495 fte's eind 2009 waren er exact een jaar later nog 2741 over. Deze terugloop van 754 arbeidsplaatsen komt overeen met ongeveer 815 mensen. Zo'n 335 daarvan betreffen medewerkers van Integer en Ormit, de twee werkmaatschappijen die Ordina in 2010 verkocht. Dat het overgebleven personeelsbestand per saldo is gekrompen met ongeveer 480, komt vooral door het natuurlijk verloop.

Dat meldt het bedrijf in het jaarverslag over 2010. Daarin staat ook dat Ordina in de loop van het jaar weer is begonnen met het werven van medewerkers met specifieke branchekennis. De wervingsactiviteiten worden in 2011 verder opgeschroefd.

Ordina verkocht in de loop van 2010 de twee bedrijfsonderdelen Integer en Ormit. In augustus werd Integer en zijn 185 medewerkers afgestoten. Het verzelfstandigde bedrijf bleef onder leiding van zijn bestaande directie en richt zich op detachering van specialisten voor het uitvoeren van projecten op uitvoerend en managementniveau.

In oktober 2010 verkocht Ordina zijn dochteronderneming Ormit aan het zittende management en twee investeringsmaatschappijen. 150 medewerkers kwamen op deze wijze buiten Ordina terecht. Ormit leidt pas afgestudeerden op tot manager en adviseert andere organisaties over managementtraineeships.


In 2009 was het aantal voltijdsarbeidsplaatsen al gekrompen met 19 procent, ofwel 830 fte. Dat was toen grotendeels te wijten aan een reorganisatie waarbij ondersteunende activiteiten werden gecentraliseerd en de overhead werd gereduceerd. De verkoop van Ordina BPO aan branchegenoot Centric (februari 2009) was niet in deze cijfers meegenomen.

Ordina boekt over 2010 zeven miljoen euro nettoverlies bij een omzet van ruim 436 miljoen euro. Een jaar eerder was er nog een kleine winst van 1,3 miljoen en een omzet die 15 procent hoger lag dan in 2010. Afgelopen jaar was het jaar van de ommekeer en het ergste van de crisis lijkt achter de rug, meldt topman Ronald Kasteel in een toelichting op de jaarcijfers. Het dienstenbedrijf zag zijn omzet in de laatste zes maanden van het jaar toenemen met 4,3 procent. Dat zou komen door de verhoogde productiviteit en een 'merkbare' afname van de prijsdruk op detachering.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3802056). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.