Managed hosting door True

Kroes overweegt desktopvirtualisatie bij EC

 

Neelie Kroes, vicevoorzitter van de Europese Commissie, overweegt desktopvirtualisatie bij de EC door te voeren. Kroes bezocht tijdens de ict-beurs CeBIT 2011 de Nederlandse standhouder Force Fusion. Die dienstverlener demonstreert op de beurs zijn dektopvirtualisatie-oplossing Lean Computing. EC gaat met deze oplossing een proef doen. De redactie van Computable filmde het gesprek.

Neelie Kroes, die verantwoordelijk is voor de portefeuille Digitale Agenda van de Europese Commissie, bezocht samen met een delegatie van de Europese Commissie een aantal standhouders op de CeBIT 2011, waaronder het Nederlandse Force Fusion uit Terneuzen. Luc van Stappershoef, business development director van Force Fusion: ‘We demonstreren haar onze ‘Lean Computing'-desktopvirtualisatieoplossing. Deze vdi-oplossing vereenvoudigt desktopmanagement en biedt flexibiliteit voor zowel de gebruiker als de systeembeheerder. In een Lean Computing-omgeving gebruikt elke virtuele desktop een minimale hoeveelheid aan storage. Alle applicaties zijn eenmaal geïnstalleerd. Er hoeft één besturingssysteem, zoals Windows 7 of Windows XP, onderhouden te worden, ongeacht het aantal gebruikers. Hierbij wordt gebruik gemaakt van clients die geen onderhoud behoeven.'


Digitale Agenda
Kroes gaf tijdens het gesprek met Stappershoef aan interesse te hebben in desktopvirtualisatie. De Europese Commissie heeft zelf enkele duizenden desktops. Samen met Carl-Christian Bahr, die werkzaam is voor de portefeuille van Neelie Kroes, wordt er verder nagedacht om desktopvirtualisatie bij de Europese Commissie uit te rollen. Met Force Fusion wordt verder gesproken over het draaien van een proef met de Lean Computing-desktopvirtualisatieoplossing.

Bekijk de video.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3802012). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.