Managed hosting door True

Nieuwe versie Icecat open source PIM

 

Icecat.biz lanceert de tweede versie van Icecat PIM, haar open source Product Information Manager.

Icecat PIM wordt reeds gebruikt door zowel kleine, lokale ebusinesses als door multinationals zoals Euronics, ten behoeve van interne en externe content syndication-processen.
Icecat PIM 2.0 laat forse verbeteringen zien ten opzichte van de eerste open source versie:
- een naadloze XML interface naar de gratis productcatalogus van icecat.biz met ruim 1 miljoen productdatasheets
- a grafische menustructuur
- ondersteuning voor meerdere Linux distributies zoals CentOS, Gentoo en Ubuntu
- een installer

Er waren al meer dan 5.000 downloads van Icecat PIM 1.0 en er lopen serieuze integratieprojecten met nieuwe en bestaande Icecat.biz en Batavi.org-klanten. "De signalen uit de markt maakten ons duidelijk dat de Icecat PIM een omvangrijke, nieuwe markt aanboort. De behoefte in het online kanaal zijn groot", analyseert Icecat ceo Martijn Hoogeveen. "Onze omvangrijke, wereldwijde Open Icecat community met 13.000 gebruikende ecommercebedrijven, waardeert onze open philosofie. Verder verwachten typische Icecat-klanten van ons dat we een naadloze en goed-geteste interface naar Open Icecat en Full Icecat meeleveren in het PIM. The 2.0 versie zorgt daar op een slimme manier voor: uitsluitend xml data-sheets waar behoefte aan is worden in de voorkeurstaal opgehaald uit onze centrale bibliotheek met datasheets."
Aangezien Icecat.biz jaarlijks zo'n 1 miljard downloadverzoeken ontvangt, is het essentieel voor Icecat om een geoptimaliseerd downloadmechanisme aan te leveren als onderdeel van het PIM. Temeer daar de hoeveelheid data per data-sheet enorm groeit. Het gaat tegenwoordig niet alleen om specs en marketingtekst, maar ook om foto galleries, x-sell en up-sell relaties, PDFs met folders en handleidingen, video/animatie en productbeoordelingen.

Hoe ziet het typische gebruik van Icecat PIM eruit? Ten eerste helpt het channel partners om grote hoeveelheden productdata in hun eigen systemen te integreren. De Icecat PIM is gebaseerd op MySQL, XML en Perl en draait in Linux-omgevingen. Het kan de in-house data hub voor een serieuze ebusiness zijn. Ten tweede, heeft Icecat PIM een editor backoffice die op de pijnbank gelegd is in onze eigen grootschalige publishingomgeving met honderden gelijktijdige editors.
Om deze reden is het Icecat PIM zeer geschikt voor uitgeefprocessen voor product data door fabrikanten, online uitgevers of high-end ecommercebedrijven.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3801564). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Voor klanten met serieuze plannen is een eigen PIM voorwaarde.
Hiermee kun je ook meerdere kanalen bedienen in een retail omgeving. Denk aan mobiel, touchpanels, narrowcasting.
Juist het unieker maken van de content, toevoegen van eigen foto's en pdf geeft je site dat kleine beetje extra.
Maar zoals Martijn aanhaalt hebben we ook de routine erin zitten dat wij de catalogus vd klant opvragen bij Icecat om de PIM van de klant te vullen. Anders krijg je wel heel veel data die ongebruikt blijft.

BCG E-Projects
Rob van den Boogaard

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.