Managed hosting door True

Capgemini zoekt kleiner hoofdkantoor

 

Ict-dienstenbedrijf Capgemini oriënteert zich op een nieuwe locatie voor zijn Nederlandse hoofdkantoor. De huidige Utrechtse vestiging werd in 2003 betrokken. Het pand is echter te groot voor het concept Het nieuwe werken, dat de onderneming wil invoeren onder zijn personeel. 'Daarvoor heb je minder vierkante meters nodig', licht woordvoerster Madelon Kaspers toe. Het huurcontract van het huidige pand loopt volgens haar af in 2013.

Het nieuwe werken stelt andere wensen aan de huisvesting, aldus Kaspers. Het bedrijf kan daardoor af met veel minder dan de vijftigduizend vierkante meters die het nu in gebruik heeft. Er is volgens de voorlichtster echter nog niets besloten over de locatie en de verhuisdatum. 'We bezinnen ons nu op de plannen en tot die tijd doen we er geen verdere mededelingen over.'

In 2003 betrok Capgemini het huidige complex op het bedrijvenpark Papendorp in Utrecht-West. Het complex bestaat uit vier kantoorgebouwen die destijds gezamenlijk beschikten over 1834 werkplekken, waarvan 719 flexibel. Ook is er een auditorium van 9500 vierkante meter. De verschillende gebouwen zijn toegankelijk vanuit de centrale ontvangsthal. Destijds werd het kantoor gezien als zeer modern en duurzaam.


Leidsche Rijn
Het personeel bij de dienstverlener is inmiddels ingelicht over de plannen, zegt Kaspers. Ze kan niet aangeven wanneer de plannen concreter worden en wil niet bevestigen dat de gemeente Utrecht een locatie in de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn heeft voorgesteld als nieuwe locatie.

Capgemini Nederland is behalve in Utrecht ook gevestigd in Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Groningen, Heerlen en Voorburg.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3801538). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.