Managed hosting door True

Curator beslist medio maart over Infotechnology

 

Het besluit over een doorstart van de failliete beheerder van patiëntendossiers Infotechnology uit Hillegom valt medio maart 2011. Dat schrijft waarnemend curator Martijn Hoving. De curator liet eerder al weten dat er verschillende gegadigden zijn voor een overname. Betrokkenen maken zich zorgen over de continuïteit van de toegang tot anderhalf tot twee miljoen patiëntendossiers. Volgens de curator is die continuïteit gewaarborgd.

In het bericht aan schuldeisers en betrokken zorgverleners somt de curator op welke stappen zijn genomen om de dossiers met medische informatie in de lucht te houden. 'Samen met de medewerkers van Infotechnology hebben we ons ingespannen om de dienstverlening van Infotechnology zo goed als mogelijk gaande te houden. Tot op heden is dat succesvol verlopen.'

De curator benadrukt dat er via tapestream dagelijks back-ups worden gemaakt die opgeslagen worden op een andere locatie dan de locatie waar de systemen draaien. Als de bestanden niet meer beschikbaar zijn via internet kan een zorgverlener op die manier toch bij de gegevens komen.

Ict-dienstverlener Kender Thijssen maakte 22 februari 2011 bekend dat het wel oren heeft naar een overname van Infotechnology. Het bedrijf zegt al enige tijd met de directie van Infotechnology te praten over een overname. Volgens Kender Thijssen-directeur Marco Lesmeister is haast geboden. 'Schuldeisers krijgen geen geld voor geleverde diensten, ze worden aangesproken op hun plichtsbesef. Als een partij de stekker eruit trekt, zou dat voor de zorgverleners een behoorlijke administratieve last veroorzaken.'


KPN
Lesmeister begrijpt dat de curator er via een ronde, waarbij meerdere bedrijven kunnen bieden, het meeste eruit wil halen voor de schuldeisers. Hij wijst erop dat het nog belangrijker is dat op korte termijn een besluit valt over het bedrijf achter het beheer van de dossiers, omdat het publieke belang meespeelt.

De belangrijkste schuldeisers van Infotechnology zijn leasemaatschappijen, banken en infrastructuur-leveranciers als KPN en EspritXB. Die laatste leverancier is onderdeel van de Detron Groep. Kender Thijssen maakt ook onderdeel uit van die groep.

Infotechnology
Het failliete Infotechnology uit Hillegom is gespecialiseerd in het centraal hosten van huisartseninformatiesystemen, zoals Omnihis (Omnihis), Mira (Euroned/CompuGroup Medical AG) en Microhis (iSoft). Curator Mark Aukema van RWV Advocaten spreekt van in totaal zo'n 1,5 miljoen tot 2 miljoen elektronische patiëntendossiers die Infotechnology beheert.

In verband met het maatschappelijke belang, het beheren van elektronische patiëntendossiers, wordt de dienstverlening ondanks het faillissement voortgezet.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3800569). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.