Managed hosting door True

Oracle krijgt rake klappen op servermarkt

 

Oracle zag in het vierde kwartaal van 2010 zijn omzet in de servermarkt in de regio Europa, Midden-Oost en Afrika (EMEA) bijna halveren. Het lijkt Oracle maar niet te lukken om de hardwareverkopen na de overname van Sun Microsystems op peil te houden. Andere serverleveranciers noteerden namelijk in dezelfde periode en regio wel een hogere omzet. Het aantal verkochte servers steeg met 16,8 procent. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner.

Oracle staat nog wel op de vijfde plaats van leveranciers in de regio waar Europa toe behoort. Het bedrijf van Larry Ellison zag zijn omzet op het gebied van serververkoop dalen. Het aantal verscheepte servers en marktaandeel van Oracle is vergeleken met een jaar eerder met bijna de helft gedaald. Oracle heeft nu 5,1 procent marktaandeel en een omzet van 217,5 miljoen dollar. In het vierde kwartaal van 2009 had het nog 9,7 procent marktaandeel en 376,5 miljoen dollar omzet in de EMEA.


EMEA
In de EMEA steeg de verkoop van servers in het vierde kwartaal van 2010 met 10,4 procent naar 4,3 miljard dollar. Het aantal verkochte eenheden steeg met 4,4 procent naar 706.202 stuks. HP leidt deze markt met een aandeel van 36,4 procent. HP zag zijn verkoop met 8,5 procent groeien naar 1,6 miljard dollar. IBM heeft een aandeel van 32,3 procent. 'Big Blue' zag zijn omzet met 19,2 procent stijgen naar 1,4 miljard dollar. Dell zag de verkoop stijgen met 29,7 procent naar 441,6 miljoen dollar. Het marktaandeel van Dell steeg met 1,6 punten naar 10,3 procent. Fujitsu staat op de vierde plaats met een marktaandeel van 5,9 procent. Fujitsu zag zijn omzet met 14,5 procent stijgen naar 252,5 miljoen dollar.

Achtergrondartikel
In een analyse brengt Computable verschillende servermarkten in kaart. Zo komen de cijfers voor de EMEA-regio voorbij, maar ook de wereldwijde cijfers. Daarnaast worden specifiek de bladeservers behandeld. Alle cijfers zijn voor het vierde kwartaal van 2010 en heel 2010.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3800530). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.