Managed hosting door True

Logica Nederland verliest 500 man in 2010

 

Het Nederlandse personeelsbestand van ict-dienstenbedrijf Logica is in 2010 geslonken met ongeveer vijfhonderd mensen. Stonden op 1 januari 2010 5100 mensen op de Nederlandse loonlijst, op 31 december waren dat er nog zo'n 4600. Dat meldt woordvoerder Christoph Linke naar aanleiding van het jaarverslag. De personeelskrimp bedraagt ongeveer 10 procent. In 2009 kromp de Nederlandse organisatie al 15 procent.

Een deel van het personeelsverloop bij Logica is het gevolg van de reorganisatie die het bedrijf in 2009 inzette. 'Dat project liep door tot in 2010', vertelt Linke. Als onderdeel van een wereldwijd besparingsprogramma werd vooral in het aantal 'niet-declarabele staffuncties' gesneden. Het betreft bijvoorbeeld secretaresses en boekhouders.

In totaal slonk het aantal medewerkers in de Benelux met 589, meldt het jaarverslag. Zo werkte in België eind 2010 nog driehonderd man bij de dienstverlener. Dat is honderd ofwel een kwart minder dan een jaar eerder. In Nederland kent de onderneming een relatief grote afhankelijkheid van de conjunctuurgevoelige financiële sector en de industrie. Bovendien zijn er relatief veel kortlopende opdrachten.


Andere regio's
De Benelux is de enige regio waarin Logica zijn personeelsbestand laat afnemen. Op groepsniveau groeide het aantal medewerkers met ruim 1 procent naar 39.284. De grootste toename deed zich voor in Frankrijk (+333 man) en in landen buiten Europa (+427 man). In de regio's Noord- en Centraal Europa, het Verenigd Koninkrijk en Zweden groeide het bestand elk met tachtig tot honderdvijftig man.

Linke zegt dat Logica in Nederland net als in 2010 'honderden collega's' zoekt. Het zijn vooral consultants waarvan de werkzaamheden direct in rekening kunnen worden gebracht bij klanten. Wereldwijd zoekt de dienstverlener daar ongeveer 7500 van, weet de voorlichter.

Terug naar winst
Logica kampte in 2010 in de Benelux met een teleurstellende omzet. Over 2010 daalde de omzet er met bijna 15 procent tot ongeveer 570 miljoen euro (488 miljoen pond). De omzet verbeterde in de tweede helft van het jaar beduidend, meldt Linke. Het bedrijf wist in de Benelux het verlies van 26 miljoen euro over 2009 wel om te buigen in een brutowinst van 16,4 miljoen euro (14 miljoen pond).

Op concernniveau ziet Logica over 2010 zowel de omzet als winst toenemen ten opzichte van een jaar eerder. De omzet steeg met 4,3 procent en er werd bijna vier maal zo veel winst geboekt in vergelijking met 2009.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3794465). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.