Managed hosting door True

Curator stelt New Horizons-baas aansprakelijk

 

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

Curator Maurits Renzen van de failliete ict-opleider NH Corporate Training in Rotterdam stelt directeur Camiel de Clercq persoonlijk aansprakelijk voor de schulden van zijn vroegere onderneming. Een dagvaarding en aansprakelijkstelling liggen klaar, schrijft Renzen in zijn tweede verslag over de afwikkeling van het faillissement.

De Clercq en zijn advocaat hebben begin februari 2011 met curator Maurits Renzen overlegd. De curator wacht nog even met het uitbrengen van de dagvaarding en de aansprakelijkheidsstelling. Ook huisbankier van NH Corporate Training Rabobank en de Belastingdienst stellen namelijk de voormalige bestuurder van het opleidingsbedrijf persoonlijk aansprakelijk. De Clercq heeft de curator gevraagd te mogen kijken of hij met de drie partijen in één keer een schikking kan treffen.

Opleidingsbedrijf NH Corporate Training, dat ict-opleidingen gaf onder de merknaam New Horizons, werd op 30 juni 2010 door de rechtbank in Breda failliet verklaard. Het bedrijf had op dat moment schulden bij de Rabobank voor een bedrag van 1,2 miljoen euro. Bij de Belastingdienst stond een post open van zo'n 1,8 miljoen euro. Andere schuldeisers hadden 3,4 miljoen euro van het bedrijf tegoed.


Onhoudbaar
Curator Renzen heeft onderzoek laten doen naar de boekhouding van NH Corporate Training. Daaruit blijkt dat er fraude is gepleegd. Het doel van de fraude was tijdrekken, waardoor het bedrijf mogelijk elders kon worden ondergebracht, concludeert Renzen. 'Toen dat niet lukte en Rabobank achter de fraude kwam, was de situatie onhoudbaar.' Door het gerommel met de boeken kunnen de schuldeisers de directeur nu als privépersoon aansprakelijk stellen voor hun vorderingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3794436). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.