Managed hosting door True

Logica Benelux ziet lichtpuntje na omzetdaling

 

Ict-dienstverlener Logica kampte in 2010 in de Benelux opnieuw met een teleurstellende omzet. Over 2010 daalde de omzet er met bijna 15 procent tot ongeveer 570 miljoen euro (488 miljoen pond). In de tweede helft van 2010 verbeterde de omzet beduidend, vertelt een woordvoerder. In de bank- en verzekeringswereld groeide de omzet zelfs. Het bedrijf wist in de Benelux het verlies van 26 miljoen euro over 2009 wel om te buigen in een brutowinst van 16,4 miljoen euro (14 miljoen pond). Dat blijkt uit de jaarcijfers.

'De markt staat in de Benelux nog steeds onder druk', vertelt voorlichter Christoph Linke. 'Dat zie je ook bij onze concurrenten.' Hij legt uit dat door de lage omzet en de relatief hoge vaste lasten, zoals personeelskosten, ook de operationele marge onder druk staat. Toch gaat de dienstverlener door met het werven van consultants.

Financiële sector
De divisie die zich in de Benelux bezighoudt met ict-diensten voor de banken- en verzekeringssector zag zijn omzet met 1 procent toenemen tot 146 miljoen pond (171 miljoen euro). De sector, die in Nederland relatief groot is, ondervond de afgelopen twee jaar juist veel last van de slechte economische situatie en zorgde ervoor dat Logica en zijn concurrenten in de Benelux relatief hard door de crisis werden getroffen.

'We zien dat de financiële sector weer investeert en ervoor kiest om hun systemen te verbeteren', duidt Linke. Hij zegt dat in de sector in 2010 veel fusies en splitsingen plaatsvonden, zoals het ontvlechten van de banken ABN Amro en Fortis. Dergelijke klussen leverden Logica veel werk op. Mede daardoor is de omzet in de Benelux in het tweede deel van 2010 veel minder gedaald dan in de eerste helft, aldus de woordvoerder.

Concern
De andere divisies van Logica Benelux lieten in 2010 een omzetdaling zien. De grootste tak, Public Sector, boekte 19 procent minder omzet en sloot op 161 miljoen pond (188 miljoen euro). De afdeling Transport, Handel en Industie rapporteert een omzet van 89 miljoen pond (104 miljoen euro), wat 17 procent minder is dan in 2009. Telecom en Media, samengevoegd in de groepsdivisie Other Sectors, boekte 25 procent minder omzet en bleef steken op 92 miljoen pond omzet (107 miljoen euro).

Op concernniveau ziet Logica over 2010 zowel de omzet als winst toenemen ten opzichte van een jaar eerder. De omzet stijgt met 4,3 procent naar bijna 3,7 miljard pond (ruim 4,3 miljard euro). Er werd ruim 152 miljoen pond (178 miljoen euro) nettowinst geboekt. Dat is bijna een verviervoudiging in vergelijking met de winst over 2009.

Teleurstellend 2009
2009 was een zeer teleurstellend jaar voor de activiteiten van Logica in de Benelux, meldde het jaarverslag van de dienstverlener een jaar geleden. Logica boekte toen in de Benelux een verlies van 23 miljoen Britse pond (26,2 miljoen euro). De omzet daalde met 18 procent naar 574 miljoen pond (655 miljoen euro). Het verlies was voornamelijk te wijten aan de kosten van een reorganisatie, vertelde Linke destijds. Zonder deze eenmalige kosten zou het bedrijf 24 miljoen pond (27,4 miljoen euro) winst boeken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3794012). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.