Managed hosting door True

Ontwikkelaar krijgt gratis Windows Azure

 

Microsoft wil meer ontwikkelaars aantrekken die applicaties bouwen op het Windows Azure-cloudplatform. Hierbij krijgen ontwikkelaars een gratis proefversie van het Windows Azure platform aangeboden. De gratis proefversie is tot en met 30 juni 2011 verkrijgbaar. Microsoft aast met deze actie op ontwikkelaars die onder andere kennis hebben van .Net, Java en php.

Microsoft wil meer ontwikkelaars aantrekken voor zijn Windows Azure platform dat geschikt is voor cloud computing. Hier hoopt de softwareleverancier dat er meer applicaties en diensten beschikbaar komen op het Windows Azure-platform, dat inmiddels een jaar bestaat. Ontwikkelaars die bijvoorbeeld gespecialiseerd zijn in .Net, Java en php kunnen nu tot en met 30 juni 2011 gratis gebruikmaken van Windows Azure. Voorwaarde is wel dat ze in één van de 41 landen wonen en werken waar Windows Azure lokale ondersteuning van Microsoft krijgt. Daaronder valt ook Nederland.

SQL
Windows Azure heeft vijf versies ter ondersteuning van applicaties en workloads. Deze bestaan uit Extra Small, Small, Medium, Large en Extra Large. De Extra Small-versie is speciaal ontwikkeld voor ontwikkelaars die snel applicaties op het Azure-platform willen ontwikkelen, testen en uitproberen. De Small-versie heeft 20 GB aan dataopslagcapaciteit. De Extra Large heeft 2 TB aan storage.

De ontwikkelaars mogen in totaal 750 uur van Windows Azure Extra Small Compute en 25 uur van Small Compute gebruik maken. Daarnaast mogen ze gratis 500 MB aan dataopslag gebruiken en tienduizend storagetransacties per maand uitvoeren. De ontwikkelaars mogen ook gebruikmaken van de SQL Azure-database dat een dataopslagcapaciteit heeft van 1 gigabite (GB). Daarbij mogen ze gratis 500 MB aan data in- en uitvoeren.

MSDN
Microsoft zegt dat ook de ontwikkelaars die lid zijn van MSDN (Microsoft Developer Network) en BizSpark gratis gebruik kunnen maken van Windows Azure-diensten. Het Microsoft BizSpark-programma helpt startende softwarebedrijven met Microsoft-software ontwikkelingstools, het vinden van investeerders en het vergoten van bekendheid in de markt.

Verder kunnen ontwikkelaars gebruikmaken van Microsoft Windows Azure Marketplace. Op deze online marktplaats vinden ontwikkelaars software, trainingen en andere tools die hen helpen om applicaties te bouwen op het Windows Azure-platform.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3793990). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.