Managed hosting door True

Ocom zoekt nieuwe ICT'ers in Oost-Europa

 

Leverancier van internetinfrastructuurdiensten Ocom gaat ict'ers in Bulgarije, Polen, Roemenië en Tsjechië zoeken om vijftig ict-vacatures in te vullen. Onlangs bleek dat het bedrijf zijn openstaande vacatures niet met Nederlandse ict'ers wist in te vullen. Ocom zoekt nu in Centraal- en Oost-Europa naar geschikte kandidaten om het werk in Nederland uit te voeren.

De nieuw te vinden ict'ers worden vooral gezocht voor de invulling van projecten en de ontwikkeling van technologie. ‘We willen onze dienstverlening richting klanten verder optimaliseren', zegt Karel Jacobs van de afdeling HRM. ‘Het gaat om de ontwikkeling van dashboards, die klanten in staat stellen de status van afgenomen diensten te monitoren, en projecten die het online bestelproces verder automatiseren.' De mensen komen in dienst bij Ocom.

Arbeidsmarkt
Onlangs bleek dat Ocom constant minimaal vijftig ict-vacatures open had staan die het bedrijf niet ingevuld kreeg. De internetinfrastructuurspecialist zag zich genoodzaakt om personeel in het buitenland te gaan werven, maar dat betekent volgens Jacobs niet dat Nederlandse ict'ers niet meer welkom zijn. ‘In principe zijn alle personen, die aan de gevraagde kwalificaties voor de desbetreffende functies voldoen, welkom. Uit praktisch oogpunt vooral natuurlijk ook Nederlandse mensen. Ocom richt zich met name op de Nederlandse arbeidsmarkt. Maar omdat het bedrijf een internationale speler is met een medewerkersbestand dat nu al bestaat uit bijna veertig nationaliteiten en de voertaal binnen de onderneming Engels is, kijken wij natuurlijk ook naar de internationale arbeidsmarkt.'

Ocom richt zich met name op landen waar de kwaliteit van het ict-onderwijs en van de universiteiten hoog is, de kennis van de Engelse taal over het algemeen goed is en waar de cultuurverschillen met Nederland gering zijn. Zodoende kwam het bedrijf op landen als Bulgarije, Polen, Roemenië en Tsjechië. Ocom verwacht niet dat de verscherpte kennismigrantenregeling van toepassing is op de vacatures, omdat het om redelijk ‘normale' ict-functies gaat. Jacobs: ‘Hier is echter wel een tekort aan in de regio Amsterdam.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3793973). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.