Managed hosting door True

KPMG neemt Equaterra over

 

Handen schudden

Accountancy- en auditkantoor KPMG lijft uitbestedingspecialist Equaterra in. Het overnameplan werd in september 2010 nog ontkend, maar nu is het officieel. KPMG wil met de acquisitie de ict-adviespraktijk nieuw leven in blazen. Bij Equaterra werken wereldwijd zo'n 450 consultants die hoogwaardig ict-adviezen verstrekken aan overheden en grote bedrijven. In Nederland werken zo'n veertig mensen en houdt het bureau kantoor in Utrecht.

Officieel kondigen KPMG LLP (VS), KPMG Holdings Limited (GB) en KPMG International de overname aan van het adviesbureau Equaterra. De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. Equaterra heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Scandinavië, Groot-Brittannië, Noord-Amerika, India en China.

Met de overname wil KPMG inspelen op de sterk toenemende vraag naar sourcingdiensten. Equaterra verwacht door de aansluiting met het veel grotere KPMG meer klanten te kunnen bedienen en te kunnen profiteren van de 'shared services'-dienstverlening die KPMG biedt.


Ontkennen
Vorig jaar augustus gingen er geruchten over een op handen zijnde overname. Eind september meldde Computable dat er een afrondend boekenonderzoek liep. Beide partijen zeiden toen er niets van te weten.

Tot de Nederlandse klantenkring van Equaterra behoren onder andere Eneco, ProRail, Rijkswaterstaat, Vopak, Nuon, Wegener, Heineken, Maxeda en Van Gansewinkel Groep. KPMG Nederland (omzet ruim vijfhonderd miljoen euro met zo'n vierduizend medewerkers) is onderdeel van het wereldwijde KPMG-netwerk met kantoren in circa honderdveertig landen met meer dan 135.000 medewerkers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3791783). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.