Managed hosting door True

Ordina lijdt 7 miljoen verlies in 2010

 

Crisis

Ict-dienstverlener Ordina boekt over het jaar 2010 ongeveer 7 miljoen euro verlies. Dat is fors meer dan de 0,2 miljoen euro verlies die het bedrijf in 2009 boekte. Om het miljoenenverlies te repareren geeft het bedrijf uit Nieuwegein nieuwe aandelen uit. Verder meldt de dienstverlener dat het aantal opdrachten bij de overheid terugloopt. Volgens de dienstverlener trekken de opdrachten bij financiële instellingen aan.

Dat blijkt uit voorlopige jaarcijfers en een toelichting op die resultaten die Ordina 21 februari 2011 voorbeurs bekendmaakte.

Het bedrijf stelt dat de marktomstandigheden in de tweede jaarhelft van 2010 verbeterden. In het eerste halfjaar van 2010 leed het bedrijf nog 9 miljoen verlies door de teruggelopen vraag naar ict-diensten bij overheden, zorginstellingen en financiële instellingen. Maar volgens het bedrijf trekt die vraag met name bij financiële instellingen weer aan.

Het bedrijf geeft ruim 330.000 nieuwe aandelen uit. Bijna 70.000 van die aandelen zouden bedoeld zijn om de overname van het Belgische E-Chain af te ronden. De overige aandelen moeten de financiële positie van de dienstverlener verbeteren.


Omzet
In de voorlopige cijfers wordt de totaalomzet niet genoemd. De cijfers zijn nog niet door een accountant gecontroleerd. De dienstverlener meldt dat dat de verwachte terugkerende omzet over 2010 ongeveer 436 miljoen euo is. In 2009 was dat 513 miljoen euro.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3790805). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.