Managed hosting door True

Ocom krijgt 50 ICT-vacatures niet ingevuld

 

Leverancier van internetinfrastructuurdiensten Ocom lukt het maar niet om vijftig openstaande ict-vacatures in te vullen. Gevolg is dat het bedrijf het juiste ict-personeel in het buitenland gaat zoeken. Op dit moment is er binnen Ocom vooral een sterke behoefte aan specialistisch ict-personeel, zoals developers, (functioneel) ontwerpers, testers en supporting engineers, maar er zijn ook diverse sales- en operations-functies vacant.

Bij Ocom, onder andere eigenaar van LeaseWeb, Evoswitch, FiberRing en DataXenter, zien ze de ict-markt stevig doorgroeien, maar blijft het aanbod van goed opgeleide ict'ers achter. ‘Al meer dan een jaar hebben we constant meer dan vijftig vacatures openstaan', zegt Con Zwinkels, medeoprichter en -eigenaar van Ocom. ‘Er zijn geen signalen dat dit op korte termijn anders wordt. Het is inmiddels een cliché, zeker gezien de hoeveelheid bedrijven die de laatste tijd communiceren over hun zoektocht naar personeel, maar het evenwicht tussen vraag en aanbod van ict-functies is helemaal weg. Door het gebrek aan aanbod zijn wij genoodzaakt onze mensen uit het buitenland te halen. In Nederland kunnen we ze gewoonweg niet vinden. Dit is absoluut een gemiste kans voor de Nederlandse arbeidsmarkt.'


Developers
Vooral het vinden van ontwikkelaars is voor Ocom een probleem. Reden hiervoor is dat veel bedrijven op zoek zijn naar deze specialisten. Dit blijkt ook uit Computables tweewekelijkse peiling, waaruit steevast blijkt dat er veel vraag naar developers is. In week vijf en zes was er zelfs het meeste vraag hiernaar in de Nederlandse online vacaturemarkt.

Zwinkels is van mening dat het tekort aan goed opgeleid ict-personeel op termijn ook effect heeft op Amsterdam als gunstige vestigingslocatie voor grotere bedrijven in het algemeen en ict-bedrijven in het bijzonder. ‘Wij zijn van mening dat Amsterdam langzaamaan uitgroeit tot een van de aantrekkelijkste vestigingsplaatsen voor bijvoorbeeld datacenters in Europa, vanwege de beschikbaarheid van ruimte en stroom en de aanwezigheid van de Amsterdam Internet Exchange. Maar als de krapte op de ict-markt in dit tempo doorzet, heeft dit op termijn zeker effect op de populariteit van de randstad en in het bijzonder de regio Amsterdam als vestigingsplaats.'

Geen concessies
Bij Ocom is de gemiddelde doorlooptijd van een technische vacature twee tot drie maanden. Nu staan die vacatures vaak langer dan een jaar open. Het bedrijf zet verschillende wervings- en selectiemiddelen in, zoals personeelsadvertenties, werving- en selectiebureaus en verschillende social media. Om geen concessies aan de kwaliteit van het personeel te doen, zet Ocom geen interessante bonussen in om potentiële medewerkers te strikken. Het bedrijf werft liever persoonlijk en via selectie door het huidige personeel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3790756). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.