Managed hosting door True

Logica participeert in Shell-deal van 300 miljoen

 

Europees ict-dienstverlener Logica zet samen met FleetCor Technologies een nieuw tankkaartprogramma op voor olieconcern Shell. Het gaat om een tienjarig contract ter waarde van 300 miljoen euro. Na een testfase zal het volledige systeem worden uitgerold eind 2013.

FleetCor Technologies is een wereldwijde opererende leverancier van gespecialiseerde betalingsproducten en -diensten. Logica gaat rond het kaartverwerkingsplatform van FleetCor, Global FleetNet (GFN), een nieuw systeem bouwen. Dit systeem zal worden uitgerold in 35 landen in Europa en Azië en moet leiden tot een betere en snellere dienstverlening. De eerste pilot zal worden afgerond in april 2012 en het volledige systeem zal worden uitgerold eind 2013.


Oplaadpunten
Logica haalde in maart 2010 ook al een klus binnen in de automotive-branche. Het bedrijf mocht het backofficesysteem gaan leveren voor laadpunten van elektronische auto's in Nederland. Het gaat daarbij om software voor het beheer van de ict-infrastructuur achter de laadpalen en programmatuur voor de verwerking van transacties. De opdrachtgever is Stichting e-laad.nl. Dat samenwerkingsverband van netbeheerders wil in drie jaar tijd tienduizend oplaadpunten inrichten. Dat aantal wordt geleidelijk opgebouwd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3789046). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.