Managed hosting door True

NWO en ICT~Office broeden samen op rol ICT

 

Onderzoeksorganisatie NWO en branchevereniging ICT~Office werken aan gezamenlijke voorstellen om de economie te stimuleren door innovatie met ict. De voorstellen richten zich op de negen topsectoren die de overheid heeft geformuleerd, zoals water, agrofood, high-tech en life sciences. 'Ict draagt bij aan lastenverlichting en verhoging van de arbeidsproductiviteit', schrijven NWO en ICT~Office die een convenant hebben getekend.

Het tweetal gaat de onderlinge samenwerking versterken en de toepassing van wetenschappelijke kennis (valorisatie) stimuleren. Ook stellen ze een staalkaart van de verschillende soorten ict-onderzoek en research and development in het bedrijfsleven. Deze publiceren ze medio april 2011 tijdens de Week van ICT. Dan worden ook de voorstellen voor ict-innovatie in de topsectoren voorgesteld.

Volgens verenigingsvoorzitter Harry van Dorenmalen is 80 procent van alle innovaties te danken aan ict. 'Vaak gebeurt dat vanuit het midden- en kleinbedrijf. Door samen te werken op het gebied van onderzoek kan de innovatiekracht verder worden versterkt. Kennis is bepalend voor ons concurrentievermogen.'


Slimme ict
'Onze samenleving en economie kunnen niet meer zonder onderzoek naar nieuwe software- en hardwaretechnieken', schrijft directeur Louis Vertegaal van NWO. 'Onderzoek naar bijvoorbeeld het terugdringen van het energieverbruik in huizen en kantoren laat de enorme impact zien als slimme ict-systemen worden ingezet.'

Tot 1 januari 2011 was voor de bevordering van ict-onderzoek, innovatie en valorisatie een rol weggelegd voor ICTRegie. Doordat dit nationale regieorgaan sinds zijn oprichting in 2004 te weinig doelstellingen had behaald, trok het ministerie van Economische Zaken en Innovatie de stekker eruit. De lopende projecten, zoals enkele innovatieplatforms en het ICTDelta-congres, werden overgedragen aan NWO, STW en Agentschap NL.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3787949). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.