Managed hosting door True

'Capgemini Benelux had last van acute crisis'

 

Capgemini Benelux had de afgelopen twee jaar te maken met een acute crisis, schijft de ict-dienstverlener in zijn jaarverslag over 2010. 'Dit heeft tot gevolg dat de regio de grootste jaarlijkse krimp van het gehele concern doormaakte.' In de regio bleef de omzet steken op ruim 1,3 miljard euro. Dat is 6 procent minder dan in 2009. Tegelijkertijd steeg de operationele winst bovengemiddeld met 9,7 procent naar 127 miljoen euro. Op groepsniveau groeide de omzet 3,9 procent en de nettowinst ruim 57 procent.

'De crisis is voorbij, het herstel nog weifelachtig', meldt het jaarverslag. Waar de omzet in de Benelux daalde met 6 procent, nam die in de meeste andere regio's flink toe. Zo werd in het Verenigd Koninkrijk en Ierland 3,2 procent meer omgezet, in Scandinavië 11,3 procent en in de regio Zuid-Europa en Latijns-Amerika zelfs 38 procent. De Franse activiteiten genereerden 0,9 procent minder omzet.

Winstgevend
De Benelux is wel de meest winstgevende regio van het concern. Over 2010 bedroeg de brutowinst ('operating margin': het verschil tussen omzet en operationele kosten) 127 miljoen euro, wat 9,7 procent hoger is dan in 2009. Andere regio's zien de winst ook toenemen, waardoor de brutowinst op concernniveau stijgt met 6,8 procent. De nettowinst stijgt zelfs met 57,3 procent en komt uit op 280 miljoen euro.

De omzet van Capgemini's grootste divisie, Technology Services, nam toe met 1,6 procent. De divisie Outsourcing Services, goed voor ongeveer 36 procent van de concernomzet, zag zijn omzet teruglopen met 3,2 procent.

Consulting en Sogeti
De grootste krimp deed zich echter voor in de adviesdivisie Consulting Services. De adviesactiviteiten brachten maar liefst 7,5 procent minder omzet op. Sogeti, de vierde divisie van het concern ('Capgemini Local Professional Services') zag zijn omzet met 0,3 procent teruglopen.

In 2009 boekte Capgemini in de Benelux een omzetdaling van 12,9 procent. Daarbij is de omzet van de pas aangekochte divisie Business Application Services (BAS) niet meegeteld. Inclusief BAS draaide de dienstverlener in de Benelux in 2009 een winst van 122 miljoen euro bij een omzet van bijna 1,4 miljard euro. Bestuursvoorzitter Henk Broeders vond de resultaten over 2009 teleurstellend.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3787898). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.