Managed hosting door True

Red Hat neemt Netscape-producten op in architectuur

 

Red Hat, leverancier van open source-toepassingen voor de zakelijke markt, heeft een overeenkomst gesloten met America Online voor de overname van enkele bedrijfsoplossingen van Netscape.

Het gaat om de Netscape Enterprise Suite die bestaat uit Netscape Directory Server en Netscape Certificate Management System. Red Hat gaat beide oplossingen binnen een jaar opnemen in zijn Open Source Architecture.


'Red Hat richt zich sterk op de ontwikkeling van een veilige automatiseringsomgeving binnen bedrijven', zegt Dirk-Peter van Leeuwen, regional manager Benelux van Red Hat. 'Door deze aankoop komt er een krachtig Open Source-alternatief op de markt voor traditionele ’Closed Source’ Windows-, Novell- en Sun-omgevingen. We zijn ervan overtuigd dat de acquisitie van deze Netscape-onderdelen op de lange termijn een geweldige strategische waarde bieden voor de open source-industrie.'

Netscape Directory Server is een LDAP-server, die uitgebreide beheermogelijkheden biedt door het centraliseren van applicatie-instellingen, gebruikersprofielen, groepsdata, beleidsregels en toegangscontrole in een netwerkgebaseerd register. Directory Server vereenvoudigt het gebruikersbeheer door het terugdringen van dataredundantie.

 

Red Hat verwacht de acquisitie van de Netscape-oplossingen in het derde fiscale kwartaal van 2004 af te ronden. De overname is nog afhankelijk van toestemming van externe instanties. Raden van Bestuur en aandeelhouders zijn al akkoord.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/378572). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.