Managed hosting door True

Detron ziet winst over 2010 verdrievoudigen

 

Ict-dienstverlener Detron ICT & Telecom Groep boekt over 2010 een brutowinst van 7,4 miljoen euro bij een totale omzet van 97 miljoen euro. Ten opzichte van 2009 is de winst meer dan verdrievoudigd en nam de omzet toe met 17 procent. 'De groei in omzet en winstgevendheid is gerealiseerd in een markt die in 2010 nauwelijks is gegroeid ten opzichte van 2009', meldt het bedrijf naar aanleiding van de jaarresultaten.

Zowel de ict- als de telecomactiviteiten van de holdingmaatschappij uit Den Bosch tonen over 2010 een omzetgroei. Tegelijkertijd wist de onderneming de kosten van deze activiteiten te verlagen. De marge op de diensten is namelijk toegenomen terwijl de overheadkosten gelijkbleven.

Voor 2011 verwacht de onderneming een omzet van 110 miljoen euro te realiseren. Dat zou een groei van ruim 13 procent betekenen.


Datacenter
Het bedrijf bereidt de bouw van een datacenter voor. Volgens het Financieele Dagblad moet het pand, dat verrijst in Nieuwegein of Houten, een verouderd Amsterdams datacenter van Detron vervangen. Na ingebruikname van de nieuwe locatie, heeft de dienstverlener drie rekencentra: in Amsterdam, in Rotterdam en in Houten/Nieuwegein.

Detron ICT & Telecom Groep is de moedermaatschappij van de ict-dienstverleners Kender Thijssen, EspritXB, Finntax, Squire, Marviq en Quatera. Elk van deze dienstenbedrijven richt zich op een afzonderlijke discipline en handelt grotendeels onafhankelijk van de anderen, tenzij de klant dat juist verlangt. De groep werd halverwege 2008 opgericht en richt zich voornamelijk op het midden- en kleinbedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3785509). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.