Managed hosting door True

Atos verdrievoudigt winst bij dalende omzet

 

Het Frans-Nederlandse ict-dienstenbedrijf Atos Origin ziet zijn nettowinst over 2010 verdrievoudigen ten opzichte van crisisjaar 2009. De winst steeg van 36 miljoen naar 118 miljoen euro. De omzet nam in dezelfde periode echter met 2 procent af van ruim 5,1 naar net 5 miljard euro. Ook in de Benelux groeide de winst bij een krimpende omzet. Vooral de Nederlandse tak van Atos Consulting kreeg het in 2010 zwaar te verduren. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2010.

De winststijging in de Benelux is voornamelijk te danken aan de divisie Managed Services. Dat grootste bedrijfsonderdeel van Atos Origin in de Benelux profiteert van veelal langlopende beheercontracten. Dat desondanks de omzet in de regio met bijna 6 procent daalde ten opzichte van vorig boekjaar, wijt het bedrijf aan cyclische activiteiten.

Zo heeft de dienstverlener in de Benelux veel adviesklussen, bijvoorbeeld in de financiële sector. Adviesdivisie Atos Consulting draagt slechts 4 procent bij aan de omzet van het dienstenconcern. Een derde van de divisieomzet wordt echter gegenereerd in de Benelux. De omzetdaling binnen de divisie concentreerde zich in Nederland en Spanje, meldt het jaarverslag expliciet.

Omzetdaling
Drie van de vijf divisies van het dienstenbedrijf ondervonden het afgelopen boekjaar een omzetdaling. De omzet van de grootste divisie, Managed Services, daalde met 5 procent, die van Systems Integration met 4,8 procent en die van Consulting zelfs met 16 procent.

Laatstgenoemde adviestak, die dus slechts 4 procent bijdraagt aan de omzet van het dienstenconcern, boekte over 2010 als enige een verlies. Die bedroeg 5 miljoen euro. De divisie High-tech Transactional Services (HTTS), die bijvoorbeeld elektronische betaalsystemen ontwikkelt, zag zijn omzet toenemen met 4,4 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3780395). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.