Managed hosting door True

SLTN neemt deel personeel failliet ITAA over

 

Systeemintegrator SLTN uit Almere neemt vier medewerkers van de failliete storagedienstverlener ITAA uit Amstelveen over. Dat is ongeveer om 20 procent van het personeelsbestand. SLTN heeft verder geen interesse in de overname van de boedel van ITAA, dat op 8 februari 2011 door de rechtbank in Amsterdam failliet werd verklaard.

Directeur Eugène Tuijnman van SLTN toonde interesse in een deel van het personeel, nadat ITAA failliet werd verklaard op verzoek van zSolutions. Dat is een onderdeel van dataopslagdienstverlener i3 groep. Tuijman: 'SLTN neemt 15 tot 20 procent van het personeelsbestand over. Het gaat hierbij om een significant aantal high-end gekwalificeerde en gecertificeerde personeelsleden van het failliete ITAA. Twee mensen hebben reeds getekend en we zijn nog met twee mensen bezig.'

Tuijnman is van plan het bij deze vier medewerkers te houden. 'Door enerzijds de verwevenheid met i3 groep, de partij die ITAA ruim een half jaar geleden overnam en anderzijds het overlappende klantenbestand, heeft SLTN geen interesse in de overname van de failliete boedel.'


i3 groep
De rechtbank in Amsterdam heeft dataopslagspecialist ITAA op 8 februari 2011 failliet verklaard. Hiermee kwam de rechter tegemoet aan het verzoek van zSolutions, eigenaar van ITAA. zSolutions is een onderdeel van dataopslagleverancier i3 groep uit Vianen, dat ITAA zeven maanden geleden overnam. Het faillissement van ITAA is veroorzaakt door ‘bedrijfseconomische redenen', aldus de directie van i3 groep. De curator bekijkt of een doorstart mogelijk is.

ITAA werd eind jaren negentig opgericht door Ray Coert en het bedrijf verkocht en implementeerde dataopslagoplossingen van met name IBM. i3 groep nam ITAA op 31 mei 2010 over.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3779288). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.