Managed hosting door True

Canon lanceert pan-Europees Partner Programma

 

Canon Europe -- speler in digital imaging technologie - introduceert een pan-Europees Partner Programma voor haar B2B-partners. Het Partner Programma is ook in Nederland van start gegaan. Het programma heeft tot doel de aanwezigheid van Canon in het indirecte kanaal te vergroten. Het biedt partners een uitgebreid platform voor het versterken van hun business. De lancering van het programma in heel Europa is het eerste in een reeks initiatieven van Canon om de groei van partners te stimuleren.

Het programma stelt partners in staat maximaal te profiteren van de kracht van het aanbod van Canon. Zo wordt toegang tot het zeer uitgebreide assortiment van hoogwaardige imaging-oplossingen gecombineerd met gerichte ondersteuning. Het programma is ontwikkeld in een Europese context met het oog op consistentie tussen verschillende markten. Tegelijkertijd krijgt de implementatie lokaal gestalte om te waarborgen dat het programma volledig aansluit bij specifieke lokale marktbehoeften.

Het Partner Programma onderscheidt drie partnerniveaus die aansluiten bij het profiel van de desbetreffende partners:
• Canon Registered Partner - partners die zich richten op producten met een door Canon gewaarborgde garantie, zoals multifunctionele A4-laserprinters, zakelijke inkjetprinters, documentscanners en projectoren.
• Canon Accredited Partner - partners met een serviceorganisatie en focus op high end oplossingen (MFP/Software & Professional Services) die een infrastructuur voor permanente ondersteuning vereisen.
• Canon Business Centre Partner - Volledig toegespitst op Canon Business Center Partners. Dit partner niveau biedt extra voordelen voor partners die uitsluitend Canon-producten verkopen.

Het programma bestaat daarnaast uit negen certificeringniveaus die het volledige aanbod van Canon's B2B-oplossingen omvatten, bestaande uit: office imaging, office solutions, production print, scanning solutions, projector solutions. Het accreditatiesysteem is modulair. Dit betekent dat partners meerdere of geavanceerde niveaus van certificering kunnen verwerven. Dit stelt hen in staat snel te reageren op gewijzigde marktomstandigheden om zo de toegevoegde waarde voor klanten te verhogen door specialisatie en cross-selling binnen nieuwe markten. Dit is een belangrijke voorwaarde om in de huidige markt winstgevend te blijven.

Voor partners biedt het programma veel voordelen. Canon werkt nauw met hen samen om een businessplan met duidelijke jaardoelstellingen te ontwikkelen. Op basis van proactief account management ontvangen partners ondersteuning om hun doelstellingen te halen. Zij worden ook gestimuleerd met strategische en tactische business drivers - zoals groeibonussen en fondsen voor co-marketing - om de betrokkenheid van beide partijen te vergroten. De PartnerNet-portal biedt partners één centraal platform met informatie en marketingmaterialen voor communicatie tussen partners en klanten.

Stimuleren van groei
"Onze partners staan voor de uitdaging concurrerend te blijven in het huidige economische klimaat. Het nieuwe Partner Programma biedt groeikansen in combinatie met intensieve ondersteuning door Canon", aldus Robin van Stroe, Director Partner & Distribution Channel van Canon Nederland. "Door samen te werken bij het opstellen van een businessplan - inclusief de ontwikkeling van competenties met het oog op belangrijke certificeringen - krijgen we inzicht in de doelstellingen van partners en kunnen we samenwerken om deze te realiseren. Canon is zich ervan bewust dat sprake is van veel loyaliteit in het indirecte kanaal. Zo werkt 59 procent van onze partners al ruim tien jaar met Canon samen. Wij willen ervoor zorgen dat dit aantal verder stijgt. De introductie van het Partner Programma levert een bijdrage aan de groei van partners. Bovendien kunnen eindgebruikers erop vertrouwen dat zij beschikken over expertise over en inzicht in de zakelijke uitdagingen rondom informatiebeheer. Hierdoor kunnen eindgebruikers erop rekenen dat zij het best mogelijke voorstel krijgen om Canon te integreren in hun zakelijke omgeving gecombineerd met een hoog serviceniveau." Kantoorvakhandel Wink is één van de Partners van Canon Nederland die met het nieuwe Partner Programma te maken krijgt. "Ons motto richting onze klanten luidt: U wenst een betrouwbare machine en een betrouwbare Partner - en dat kunnen we dankzij ons partnerschap met Canon waarmaken", aldus Mike te Vaanholt, Sales Manager van Kantoorvakhandel Wink. "De meerwaarde van Canon is vooral de kwaliteit van de producten, het hoge niveau van de trainingen en de vakkundige individuele begeleiding waar wij altijd op kunnen rekenen. Dat geeft ons zeker een streepje voor op andere spelers in de markt."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3779268). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.