Managed hosting door True

Windmark officieel distributeur van Matrix42

 

Windmark is sinds 1 januari officieel distributeur van de service en system management oplossingen van het Duitse Matrix42. De samenwerking is het resultaat van de eerste succesvolle projecten bij klanten in het afgelopen jaar en tilt het partnerschap tussen beide bedrijven naar een volgende fase.

"We zijn verheugd over het besluit van Matrix42 om samen met ons de Benelux-markt te bedienen", zegt Robert de Windt, directeur van Windmark ICT Management B.V. Naast Matrix42 biedt het bedrijf ook de oplossingen van Symantec Altiris. "Na de overname van Altiris door Symantec, merkten we dat de focus daar meer op storage en security lag en minder op beheer. Het gevolg is dat er momenteel weinig ontwikkeling op dat vlak plaatsvindt. De oplossingen van Altiris voldoen daardoor niet meer altijd aan de eisen die wij stellen aan innovatie en kwaliteit. Matrix42 is een innovatief bedrijf dat zeer efficiënte, geïntegreerde werkplekbeheersoftware aanbiedt. En dat is precies wat wij onze klanten willen bieden. Deze samenwerking is dus perfect en komt precies op het juiste moment."

Enorme potentie
In de Benelux wordt hard gewerkt aan de naamsbekendheid van Matrix42. In Duitsland is het de meest gekozen oplossing op het gebied van system en service management. Ook won het bedrijf diverse awards voor productinnovaties. De Windt: "Matrix42 is een onafhankelijke leverancier en dus niet gebonden aan hardware- en softwareleveranciers. Dat geeft ons en klanten enorm veel vrijheid. Voor VMWare, Citrix en Microsoft zijn overigens wel add-ons ontwikkeld, die het leven van een systeembeheerder makkelijker maken." Sinds Windmark afgelopen zomer startte met de verkoop van Matrix42 heeft de reseller al 20.000 nodes van een agent voorzien. "Dat is evident voor de potentie van het product", zegt De Windt. "Het grote voordeel van Matrix42 is dat het product niet complex, omslachtig of moeilijk is. Het is een out-of-the box oplossing die snel geïmplementeerd kan worden, zonder dat er een heel consultancytraject achteraan komt." Met de software kunnen zowel fysieke als virtuele desktops en servers worden beheerd.

Resellers gezocht
Ook Matrix42 is verheugd over het partnerschap. Jürgen Seiwerth, COO van Matrix42: "In nauwe samenwerking met Windmark hebben we het afgelopen jaar onze beheersoftware succesvol op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Door dit partnerschap leren we veel over het zakelijke klimaat in de Benelux en kunnen zo nog sneller op de wensen van onze klanten inspringen."
Windmark gaat de komende tijd als distributeur op zoek naar kwalitatief goede resellers in de Benelux voor de verdere uitrol van Matrix42.

Windmark
Windmark is specialist op het gebied van endpoint management gebaseerd op de service en system management oplossingen van Matrix42 en Symantec Altiris. Windmark is de enige partner voor Matrix42 in de Benelux. Windmark ontwerpt op basis van innovatieve, marktleidende en beproefde technologie effectieve en kostenbesparende desktop, server- en netwerkbeheeromgevingen die volledig zijn toegesneden op de IT behoeften van haar klanten. Naast de functionele en technische implementatie van beheeromgevingen biedt Windmark ook support en trainingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3777828). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Allereerst wil ik bij deze Windmark feliciteren met hun nieuwe partnerschap. Daarnaast wil ik mijn dank uitspreken voor het positioneren van Symantec en de Altiris oplossingen. Tevens wil ik de gelegenheid benutten om een tweetal onjuistheden in het artikel te corrigeren.

1) "Na de overname van Altiris door Symantec...", Altiris is in 2007 door Symantec overgenomen. Windmark doet het voorkomen alsof de tijd sindsdien heeft stil gestaan, niets is minder waar. Altiris en Altiris componenten zijn sindsdien geintegreerd in de totale informatie-centrische visie van Symantec. Zo wordt bijvoorbeeld de software distributie component meegeleverd bij onze endpoint Security oplossing waardoor het beheer en het managen van een veilige endpoint eenvoudiger wordt.

2) De ontwikkelingen van Altiris staan niet stil, sterker nog de recente ontwikkelingen hebben er voor gezorgd dat Altiris binnen de informatie-centrische visie van Symantec een belangrijke rol spelen bij het centraal managen en beheren van mobiele devices. De roadmap voor de Altiris oplossingen is duidelijk, sterk gepositioneerd en concreet.

Dat het Symantec serieus is met Altiris mag blijken uit het uitbreiden van het wederverkoopkanaal met nieuwe partners. Partners die in staat zijn om met ondersteuning van Symantec nieuwe en bestaande klanten te bedienen.

Inmiddels zijn er samen met deze nieuwe partners nieuwe oplossingen ontwikkeld voor oa ziekenhuizen, overheid en bedrijfsleven. Daarnaast zijn er gesprekken met deze partners over het design van nog andere ontwikkelingen gebaseerd op bijv de workflow oplossing van het voormalige Altiris.

Symantec heeft eeen duidelijke keuze gemaakt en die keuze is om uitsluitend te werken met een channel. Dit om kanaalconflicten te voorkomen. Dat is dan ook de reden dat wij de strijd met vertrouwen tegemoet zien.

Voor meer informatie rondom Altiris en de laatste ontwikkelingen is Symantec bereikbaar via telefoonnummer 030 - 80 80 100.

Met vriendelijke partner groet,
Symantec Nederland

Peter C. Geytenbeek
Managing Director

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.