Managed hosting door True

Curator hoopvol over doorstart Infotechnology

 

Automatiseerder Infotechnology uit Hillegom is failliet. Voor 45 man is ontslag aangevraagd. Curator Mark Aukema van RWV Advocaten uit Alkmaar is hoopvol over een doorstart. Er bestaat volgens hem genoeg belangstelling voor een overname van de boedel. In verband met het maatschappelijke belang, het beheren van elektronische patiëntendossiers, wordt de dienstverlening ondanks het faillissement voortgezet. Partijen als Nictiz en Nivel maken zich geen grote zorgen over de toekomstige continuïteit.

Infotechnology levert diensten op ict- en financieel-administratief gebied aan huisartsen en andere zorgverleners, zoals instellingen voor geestelijke gezondheidszorg (ggz's) en scholen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het centraal hosten van huisartseninformatiesystemen, zoals Omnihis, Mira en Microhis.

Volgens curator Aukema is in overleg met eigenaar Peter Groothuis, een aantal crediteuren en huisartsen en de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) afgesproken het beheer op afstand voort te zetten. Het maatschappelijk belang voor het blijven beheren van elektronische patiëntendossiers speelt hierbij een rol. In het kader hiervan is een onderlinge kostenverdeling overeengekomen.

Gewilde business
Ondertussen zoekt Aukema naar een partij die de boedel van Infotechnology zo intact mogelijk wil overnemen. Hij is al benaderd door diverse partijen en verwacht volgende week een biedingsproces te kunnen starten. Aukema spreekt van een 'gewilde business' en is optimistisch over het slagen van een doorstart en het structureel continueren van de dienstverlening.

Over de oorzaak van het bankroet van Infotechnology valt nog niet meer te zeggen dan alleen de constatering dat de 'financiers van het bedrijf minder ruimhartig krediet konden verstrekken.'

Nictiz
Het Nationaal ICT-instituut in de zorg (Nictiz) heeft contact gehad met Infotechnology en de gebruikersvereniging van de huisartsen. Een woordvoerster stelt dat de automatiseerder heeft aangegeven bij een faillissement er alles aan te doen om te zorgen dat de continuïteit in de dienstverlening is geborgd, en de zorgverleners niet zullen worden geconfronteerd met ‘zwarte schermen'.

Het Nivel (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) maakt zich ook geen grote zorgen over de teloorgang van Infotechnology. Het onderzoeksinstituut sloot in april 2010 een samenwerkingsverband met de Hillegomse onderneming in het kader van het Surveillance Netwerk Nederland (Sunn). Dit netwerk heeft tot doel om continu onderzoeksgegevens te leveren over de zorg die Nederlandse huisartsen aan patiënten verlenen. De rol van Infotechnology als gegevensbeheerder kan eenvoudig door een andere marktpartij worden overgenomen, meldt een zegsman van Nivel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3776265). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Vacatures bij Nictiz

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.