Managed hosting door True

ITAA vraagt om doorstart na faillissement

 

De rechtbank in Amsterdam heeft dataopslagspecialist ITAA op 8 februari 2011 failliet verklaard. Hiermee komt de rechter tegemoet aan het verzoek van zSolutions, eigenaar van ITAA. zSolutions is een onderdeel van dataopslagleverancier i3 groep uit Vianen, dat ITAA zeven maanden geleden overnam. Het faillissement van ITAA is veroorzaakt door 'bedrijfseconomische redenen', aldus de directie van i3 groep. De curator bekijkt of er een doorstart mogelijk is.

'Er zijn bedrijfseconomische redenen waarom ITAA (IT Aligment Associates) failliet is verklaard', aldus Henk van der Bruggen, algemeen directeur van i3 groep. Een oorzaak van het faillissement zijn de huurkosten van het kantoorpand. ITAA, dat halverwege 2010 door i3 groep werd overgenomen, had een huurpand in Gebouw Kronenburg aan de Prof. E.M. Meijerslaan 1 in Amstelveen. Na de verhuizing van het personeel, naar het nieuwe onderkomen van i3 Groep in Vianen, ging het huurpand van ITAA in Amsterdam dicht. 'Maar de huurbaas van het kantoorpand in Amstelveen nam daar genoegen mee', aldus Van der Bruggen. Hij wilde dat ITAA zich aan het contract hield, anders zou hij minder inkomsten hebben. Kantoorverhuurders maken in de regio Amsterdam moeilijke tijden door, omdat er de laatste jaren steeds meer kantoorpanden zijn leeg komen te staan. 

Curator
Alle twaalf medewerkers van ITAA zouden meegaan naar de i3 groep, maar dat is door het faillissement op losse schroeven komen te staan. zSolutions, de moedermaatschappij van ITAA, heeft inmiddels de curator verzocht zijn medewerking te verlenen om een doorstart te bewerkstelligen. Zo kunnen de gevolgen voor de klanten en medewerkers tot een minimum worden beperkt, aldus Van der Bruggen.

Sander Schouten, werkzaam bij Fort Advocaten in Amsterdam, is aangesteld als curator bij het faillissement van ITAA. Volgens hem heeft het faillissement onder andere ‘iets met de huur te maken'. Er wordt nu onderzocht of een doorstart mogelijk is. 'Maar we gaan ook in gesprek met andere gegadigden als deze zich melden.' Rond 10 maart of iets later wordt een openbaar faillissementsverslag gepubliceerd over ITAA, aldus de curator.

TSM, SVC, nSeries, XIV en VMware
ITAA werd eind jaren negentig opgericht door Ray Coert en het bedrijf verkocht en implementeerde dataopslagoplossingen van met name IBM. i3 groep nam ITAA op 31 mei 2010 over. Bij ITAA werken twaalf mensen, die allemaal hun baan zouden behouden. Henk van der Bruggen, algemeen directeur van i3 groep zei eerder in Computable dat i3 na de integratie de grootste IBM-businesspartner in Nederland werd op basis van omzet en kennis van enterprise-omgevingen van IBM. i3 groep levert sinds de overname diverse producten die onder het IBM-server- en -storageplatform vallen en die ondersteunend zijn aan onder andere TSM, SVC, nSeries, XIV en VMware.

Het kantoor van IBM-dienstverlener ITAA ging per 1 januari 2011 dicht om kosten te besparen. Algemeen directeur Henk van der Bruggen van i3 groep zei daarover eerder in Computable dat de sluiting van het ITAA-pand een aantal redenen had. ‘Het betreft een kostenbesparing. In 2010 hebben veel grote top 100-bedrijven in Nederland hun investeringen uitgesteld. Daarnaast zijn banken voorzichtiger geworden met lenen. Zij zijn nu vooral bezig hun cash flow op orde te krijgen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3776245). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.