Managed hosting door True

Kender Thijssen scoort met outsourcen en cloud

 

Ict-dienstverlener Kender Thijssen uit Veenendaal heeft over het jaar 2010 zijn omzet en brutowinst zien stijgen. De groei is het sterkst op het gebied van outsourcing en clouddiensten, maar ook projecten, onderhoud en computerverhuur droegen bij aan de toename.

De brutowinst van Kender Thijssen steeg met 182 procent van 1,7 naar ruim 4,8 miljoen euro. De omzet steeg naar 40 miljoen euro in 2010. Dat was in 2009 nog 32,7 miljoen euro. De goede cijfers komen na een periode van omzetdaling.

Marco Lesmeister, algemeen directeur Kender Thijssen  ICT Solutions, zegt dat alle activiteiten aan de omzet- en winststijging bijdroegen. ‘De groei is het sterkst op het gebied van outsourcing en ict as a service, ofwel clouddiensten. Maar ook nieuwe hardware, projecten, onderhoud en computerverhuur droegen bij aan de groei. Vooral het vierde kwartaal van 2010 namen de bestedingen toe, onder andere op het gebied van dataopslag.'

Fronten
Volgens Lesmeister heeft zijn bedrijf de kwaliteit van zijn verkopers verbeterd. 'Dat leverde een flinke groei op van 40 procent op het gebied van outsourcingsdiensten. Op alle fronten hebben we het duidelijk beter gedaan dan in 2009. We hebben de kosten goed kunnen controleren bij een stijgende omzet. Het afsluiten van meer beheercontracten en clouddiensten betekent een zwaardere belasting van onze servicedesk, maar die opgevoerde bedrijvigheid hebben we gebruikt om de kwaliteit van de mensen en de processen te verbeteren.'

Overtollig vet
Volgens Lesmeister zijn de cijfers ook te danken aan kostenreducties, die eind 2009 werden doorgevoerd. Hierbij werd 'overtollig vet' weggesneden. Er werd afscheid genomen van een aantal werknemers die bij Kender Thijsen werkzaam waren. In 2009 waren 212 werknemers in dienst, in 2010 waren er nog 188 personeelsleden over. ‘Tijdelijke contracten werden niet verlengd en er werd afscheid genomen van ingehuurde externen', aldus Lesmeister.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3774306). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.