Managed hosting door True

Opdrachtgever kiest ZZP'er om werkervaring

 

Werkervaring is voor opdrachtgevers veruit het belangrijkste criterium om een zelfstandige zonder personeel (zzp'er) in te huren. Dat blijkt uit onderzoek van bemiddelaar RulersGroup onder ruim zeshonderd Nederlandse ict-professionals. Opvallend is dat opdrachtgevers veel minder kijken naar relevante certificaten of een juist diploma.

Dit laatste denkt RulersGroup wel te kunnen verklaren. Intermediairs en opdrachtgevers doen vaak een papieren voorselectie waarin juist meer wordt gekeken naar diploma's en certificaten en minder naar aanwezige kennis en ervaring.

Grote gunfactor
Uit het onderzoek van RulersGroup komt relevante werkervaring dus als belangrijkste criterium naar voren om voor een zzp'er te kiezen. Op de tweede plaats eindigde een scherp uurtarief. Daarna volgen een flexibele werkhouding en goede persoonlijke vaardigheden. De top vijf wordt afgesloten met een opvallend criterium: de grote gunfactor. Zzp'ers zijn dus van mening dat ‘gunnen' een grote rol speelt bij het selecteren van een ict-professional.

Naast diploma's en certificaten werden meer criteria als minder belangrijk bestempeld. Zo spelen referenties een kleinere rol en is een objectief beeld van de competenties ook van ondergeschikt belang. Een goed geschreven en duidelijk cv leidt niet sneller tot opdrachten en ook wordt zelden rekening gehouden met de reisafstand tussen woning en werk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3774286). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.