Managed hosting door True

Google werft 1000 nieuwe mensen in Europa

 

Google gaat de komende maanden duizend nieuwe medewerkers in Europa aannemen. De banen die ingevuld gaan worden zijn vooral op het gebeid van engineering (productontwikkeling) en de verkoop. Hoeveel mensen er in Nederland bij gaan komen, is nog niet bekend. Wereldwijd worden er ongeveer zesduizend nieuwe medewerkers gezocht.

Google denkt dat het niet al te moeilijk zal zijn om duizend mensen in Europa te werven. ‘Europa heeft veel goede universiteiten en een hoog opgeleide beroepsbevolking', aldus woordvoerder Mark Jansen. Google heeft in de regio Europa, Afrika en Midden-Oosten (emea) momenteel vijfduizend mensen in dienst.

Android, Chrome en Google Apps
Google heeft meer medewerkers nodig, omdat steeds meer mensen gebruikmaken van mobiele telefoons met Android. Er wordt dan ook gezocht naar ontwikkelaars op het gebied van Android-software. Daarnaast heeft internetbrowser Chrome inmiddels 10 procent marktaandeel verworven waardoor nieuwe mensen nodig zijn. Ook is het gebruik van Google Apps voor bijvoorbeeld e-mail of agenda's dusdanig toegenomen, dat nieuw bloed nodig is. De verkoopfunctie worden vooral ingevuld via Google's Display-netwerk en voor adverteren op YouTube.

In Europa heeft Google vooral productontwikkelaars nodig. Zo wordt er voor YouTube gewerkt aan de ontwikkeling van Content ID, voor Chrome wordt de V8-engine gebouwd, op het gebied van Search wordt er gewerkt aan Product Search en Insights for Search en op Android-vlak wordt er gewerkt aan Voice Search (spraakgestuurd zoeken) en YouTube for Android.

Groei realiseren
Jansen zegt dat er verder wordt gezocht naar goede verkopers. 'Waar het gaat om de verkoopkant zullen onze nieuwe collega's bedrijven gaan helpen om beter gebruik te maken van het internet (strategische advisering). Met als doelstelling dat het internet in de toekomst een nog grotere bijdrage kan leveren aan de economie. Want er valt nog veel groei te realiseren. Om een voorbeeld te geven: onderzoeksbureau Forrester kwam onlangs met de schatting dat online retailverkoop in West-Europa was opgelopen tot 68 miljard euro in 2009, met als verwachting dat dit in 2014 rond de 114 miljard euro zal zijn.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3769505). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.