Managed hosting door True

ITSP Nederland wil website uit de lucht halen

 

Microsoft-dienstverlener ITSP Nederland onderneemt wegens reputatieschade juridische stappen tegen Ewout Zigterman, freelance ict'er en domeinhouder van de website itspnederland.nl. Op deze site waarschuwt Zigterman bezoekers om geen zaken te doen met dit gelijknamige bedrijf. Volgens ITSP Nederland schaadt dit de reputatie van het bedrijf. Bovendien betreft het zaken die te maken hebben met het oude, bankroet gegane IT Solution Partners. ITSP Nederland heeft www.itsp.nl als officiële website.

De website itspnederland.nl heeft tot doel mensen 'te waarschuwen geen zaken te doen met ITSP Nederland, Dit bedrijf, met aan het hoofd Shahrooz Safarghandi, heeft menig persoon en bedrijf benadeeld (zacht uitgedrukt).' De site verwijst naar artikelen op Computable.nl en Channelweb.nl over het bankroet van de detacheerder en de afwikkeling ervan en plaats citaten van boze lezers. Daarbij is een oproep geplaatst om meer negatieve ervaringen door te geven.


Safarghandi
Volgens Pierre de Jong, een van de aandeelhouders van ITSP Nederland, helpt de website de reputatie van zijn bedrijf aan gort. 'De Inbartère Groep heeft de activiteiten van het failliete IT Solution Partners eind november 2010 gekocht van de curator en is het nieuwe bedrijf ITSP gestart met nieuwe aandeelhouders en een andere structuur.' Er werken inmiddels 26 man. 'Die website lijkt een bewuste actie om ons te beschadigen. Daarom hebben we onze bedrijfsjurist gevraagd actie te ondernemen om de site te laten verbieden.'

Dat ex-eigenaar Safarghandi is meegegaan naar ITSP, is volgens De Jong geen argument om het nieuwe bedrijf te belasten met de erfenis uit het verleden. 'Inbartère is relatief nieuw op de ict-markt. IT Solution Partners kende een grote klantenkring, voor het merendeel gebaseerd op de contacten van de heer Safarghandi. Voor ons was het belangrijk dat hij meekwam naar het nieuwe bedrijf. Hij zal uiteindelijk worden afgerekend op de commerciële resultaten.'


Geld tegoed
Domeinbeheerder Zigterman, die als freelancer drie jaar voor IT Solution Partners heeft gewerkt, laat weten vooralsnog geen gehoor te geven aan een verzoek van ITSP om te stoppen met de website. Hij beweert nog 20.000 euro tegoed te hebben via een bij de rechter afgedwongen betalingsregeling die niet meer zou worden nagekomen. Volgens Zigterman haalt hij de site offline en mag ITSP Nederland de domeinnamen itspnederland.nl en itsp-nederland.nl hebben nadat er betaald is. Hij heeft een advocaat in de arm genomen voor de afwikkeling van deze zaak.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3759926). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.