Managed hosting door True

Indiaas Omnitech koopt Avensus uit Almere

 

De Almeerse ict-dienstverlener Avensus komt in handen van zijn Indiase branchegenoot Omnitech Infosolutions. Dat bedrijf betaalt 9 miljoen dollar en hoopt daarmee zijn aanwezigheid op de Europese markt voor ict-beheerdiensten en cloud computing te vergroten. De Indiase onderneming is qua omzet ongeveer driemaal zo groot als Avensus en heeft al een verkoopkantoor in Amsterdam. Het bedrijf wil Avensus gebruiken voor de verdubbeling van zijn totale concernomzet in 2014.

Avensus levert diensten op het gebied van netwerkbeveiliging, applicatiebeheer, virtualisatie en opslag. In 2009 boekte het bedrijf, dat ook een kantoor in Delft heeft, ongeveer tien miljoen euro omzet. Er werken ongeveer 45 werknemers.

Omnitech Infosolutions profileert zich als een wereldwijde ict-dienstverlener op het vlak van beheerdiensten (zoals business availability, continuity en enhancement). De organisatie biedt ook clouddiensten en sectorspecifieke diensten (zoals voor de financiële sector). Over 2010 boekte Omnitech een omzet van ruim 34 miljoen euro (bijna 2,2 miljard roepie) en ruim 6,2 miljoen euro nettowinst.


Benelux
Onder de ruim honderd klanten van Avensus bevinden zich zorginstellingen, banken en een mobiele telecomaanbieder. Als voorbeeld noemt de onderneming op zijn site onder meer de zorgorganisaties Altra en Bouman GGZ, mediabedrijf RTL Nederland, accountantskantoor De Jong & Laan Partners en een onderdeel van de Europese Commissie. Alle klanten bevinden zich in de Benelux.

De Indiase kopers verwachten aan deze klanten ook andere diensten te kunnen leveren, zoals het op afstand beheren van de ict-infrastructuur en applicaties. Omnitech wil zijn wereldwijde leveringsmodel uitbreiden, zodat het beter past bij de wensen van Europese organisaties. Al in 2011 verwacht de Indiase dienstverlener dat Avensus drie miljoen dollar bijdraagt aan de concernomzet.

Grootse plannen
Omnitech heeft grootse plannen met Avensus. In 2014 verwacht het Indiase bedrijf dat het Almeerse personeelsbestand is verdrievoudigd tot ongeveer 150 man. De omzet die in dat jaar voortkomt uit Europese activiteiten van Avensus zou groeien van 13 naar 30 à 35 miljoen dollar. Dat is ongeveer evenveel als de omzet die het gehele Omnitech-concern boekte in 2010.

In totaal werkten bij de Indiase onderneming halverwege 2010 meer dan 850 mensen. In 2014 moeten dat er ongeveer 2500 zijn. Omnitech heeft zijn hoofdkantoor in Mumbai en zit ook in Bangalore, Delhi, de Amerikaanse stad Dover (Delaware), Hongkong, Singapore en dus in Amsterdam.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3757386). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.