Managed hosting door True

Amsterdam valt af voor Mobile World Congress

 

De gemeente Amsterdam is niet langer in de race om van 2013 tot en met 2017 het Mobile World Congress te organiseren. Dat is het grootste telecomevenement ter wereld waar jaarlijks meer dan vijftigduizend bezoekers op afkomen. GSMA, de organiserende koepelorganisatie van telecomaanbieders, heeft de kandidatenlijst ingekort van zes naar vier Europese steden. Ook Keulen viel af. Halverwege 2011 wordt de winnende stad bekendgemaakt.

Barcelona, Milaan, München en Parijs zijn nog in de race voor het organiseren van het Mobile World Congress in 2013 tot en met 2017.

Vanaf 1987 werd het congres jaarlijks georganiseerd in het Zuid-Franse Cannes. Sinds 2006 is Barcelona de locatie. Daar staat het volgende Mobile World Congress gepland van 14 tot en met 17 februari 2011. Ook in 2012 is de Catalaanse hoofdstad gastheer van het evenement.


Goed voor de regio
Eind oktober 2010 twitterde minister Maxime Verhagen van Economische Zaken dat het officiële bidbook van de kandidatuur van Amsterdam aan GSMA was overhandigd. Als de hoofdstad het vierdaagse evenement binnensleept, zou dat volgens Verhagen goed zijn voor de Nederlandse makers van mobiele applicaties en voor de regio.

Het Mobile World Congress (MWC) is het belangrijkste evenement in de telecomwereld. Meer dan 1300 exposanten staan met een stand in één van de acht immense congreshallen. Elk jaar wordt een stortvloed aan nieuwe producten aangekondigd, zoals de mobiele besturingssystemen Windows Phone 7 en Android en de vierde generatie mobiele telefonie (LTE).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3753998). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.