Managed hosting door True

HP levert liefst zelf diensten bij cloud computing

 

man cloud laptop kantoor

Technologiebedrijf HP trekt de volledige levering van producten en diensten voor cloud computing naar zich toe. Voorheen werd de advisering en implementatie van cloud computing vaak door partners uitgevoerd en leverde HP de bijbehorende hardware en software. Nu trekt het bedrijf ook die diensten naar zich toe om het hele cloudspectrum af te dekken. Dat blijkt uit de introductie van een reeks cloudproducten en -diensten in het Zwitserse Genève zijn aangekondigd.

De leverancier van hardware, software en diensten claimt een trend te zetten als totaalleverancier van cloud computing. Het bedrijf richt zich in zijn nieuwe strategie op dienstverlening aan grote bedrijven en overheden die zowel intern (private cloud) als extern (public cloud) schaalbare rekenkracht of opslagruimte willen gebruiken. Daarbij dekt de leverancier naast de levering van servers en beheersoftware, ook beveiligingsvraagstukken en kwesties op het gebied van wet- en regelgeving af.

Nieuw ingeslagen weg
De cloud computing-diensten worden vanaf februari 2011 aangeboden via de divisie HP Enterprise Services. Op termijn moeten daar ook e-mail als dienst, bedrijfssoftware als dienst en database als dienst bijkomen.

Met de nieuw ingeslagen weg helpt de leverancier van de oriëntatie-fase tot de oplevering en het beheer van cloud computing. In hoofdlijnen gaat het dan om advisering, het bouwen van de toepassing, implementatie en het beheer. Het beheer kan ook zelf of door een derden worden uitgevoerd.

Minder servers, meer dienstverlening
Door de toegenomen inzet van cloud computing wereldwijd zullen potentiële klanten van HP minder investeren in hun eigen hardware en zullen rekencentra steeds vaker worden geclusterd. Daardoor zullen op termijn mogelijk minder servers worden verkocht.

HP heeft door de overname van de Amerikaanse dienstverlener EDS de beschikking over adviseurs en dienstverleners. Naast verkoop en productontwikkeling is dienstverlening een steeds belangrijker onderdeel van het bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3753273). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Het artikel meldt: bijna achteloos: "Daarbij dekt de leverancier naast de levering van servers en beheersoftware..."

Moet ik daaruit opmaken dat HP ook de SLA van de klant gaat meten en bewaken? (lees: de slager gaat zijn eigen vliees keuren). In dat geval wel een zeer opmerkelijke en eenzijdige handelwijze bij het uitbesteden van grote en bedrijfskritische ICT processen. Waar is hier de balans?

Ashley Pietersen

Dit artikel is nog niet vrijgegeven voor publicatie.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.