Managed hosting door True

CIO heeft cloud en virtualisatie als topprioriteit

 

Cloud computing staat in 2011 bovenaan het lijstje van chief information officers (cio's). Daarna volgt virtualisatie als belangrijke oplossing voor ict-afdelingen. Dit staat in het CIO Survey van onderzoeksbureau Gartner, waaraan wereldwijd ruim tweeduizend cio's meededen. De betrokken cio's komen uit vijftig landen en 38 verticale segmenten, zoals overheid en financiële dienstverlening. Zij hebben samen een budget van 160 miljard dollar dat ze in 2011 aan informatietechnologie spenderen.

In Gartners CIO Survey, waarbij tweeduizend cio's tussen september 2010 tot en met december 2010 werden gevraagd naar hun prioriteiten voor 2011, kwam naar voren dat hun budgetten vlak zijn. De gemiddelde groei van het budget is 1 procent. In Europa is soms zelfs sprake van een daling. Duitse cio's hebben 7 procent minder te besteden. Franse cio's komen het best af en hoeven 0,2 procent minder te besteden.

Cio's kijken vaker naar nieuwe technologieën en diensten, zoals cloud computing en virtualisatie. Deze technologieën passen binnen het vlakke budget van een cio en leidt kostenbesparingen. Verder kunnen cloud en virtualisatie helpen in de groei van een organisatie. Ict-dienstverleners spelen daarom vaker in op de agenda van cio's met cloud computing en virtualisatie.

Gieten
Cio's en hun it-afdelingen hebben enerzijds te maken met bescheiden budget, maar ze moeten wel flink investeren in nieuwe technologieën om hun verouderde en afgeschreven systemen te vervangen, aldus Gartner. Die nieuwe technologieën waarin wordt geïnvesteerd, zijn cloud computing, software as a service (SaaS) en sociale netwerken.

Met deze nieuwe technologieën kunnen cio's hun it-afdeling in een andere vorm gieten, waardoor ze hun bedrijf helpen verder groeien. Onder andere door nieuwe klanten binnen te halen en het bieden van nieuwe producten en diensten. Daarbij kunnen kosten worden gespaard met de inzet van nieuwe technologieën, aldus Gartner.

Consolidatie
Volgens Gartner zullen cio's sneller cloud computing omhelzen. Nu gebruikt 3 procent van alle cio's over de wereld clouddiensten of SaaS. Maar binnen vier jaar stijgt dat gebruik naar 43 procent. In 2011 wordt verder ook geïnvesteerd in nieuwe infrastructuren en besturingssystemen. Het gaat hierbij om clouddiensten en virtualisatie. Deze technologieën zijn nuttig voor nieuwe it-projecten en passen binnen het budget van een cio, aldus Gartner.

Naast cloud computing en virtualisatie staan ook andere onderwerpen hoog op de agenda. Dat zijn mobiele toepassingen, it management en business intelligence. Europese cio's zeggen dat consolidatie en efficiëntie belangrijke onderwerpen zijn.

Top 10 technologische prioriteiten CIO's voor 2011
1 Cloud computing
2 Virtualisatie
3 Mobiele technologie
4 IT management
5 Business intelligence
6 Netwerken, spraak- en data communicatie
7Zakelijke applicaties
8 Samenwerkingsoplossingen
9 Infrastructuur
10 Web 2.0

Top 10 zakelijke prioriteiten CIO's voor 2011
1 Groei van het bedrijf
2 Behouden en werven van klanten
3 Beheersen van kosten
4 Uitrollen van nieuwe producten &diensten
5 Bedrijfsprocessen verbeteren
6 implementatie en vernieuwen applicaties
7 Verbeteren infrastructuur
8 Verbetering efficiency
9 Verbetering operationele activiteiten
10 Verbetering continuïteit & risicobeheersing

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3753203). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.