Managed hosting door True

Bossers & Cnossen wint tender Groningen

 

De door de gemeente Groningen uitgeschreven Europese aanbesteding 'hardware, (blade)servers, it-diensten en werkplekbeheer' is gewonnen door stadsgenoot en ict-dienstverlener Bossers & Cnossen. Het contract heeft een looptijd van twee jaar en kan nog eens met twee jaar worden verlengd. Per jaar is het contract goed voor ongeveer één miljoen euro.

De gemeente Groningen heeft een centrale ict-organisatie die belast is met de inkoop, het beheer en onderhoud van hardware en netwerkcomponenten. De centrale ict-organisatie beheert 4200 werkplekken en de centrale infrastructuur voor medewerkers van de gemeente Groningen, de gemeente Ten Boer en 64 GGD-locaties binnen de provincie Groningen.

De gemeente Groningen heeft een aanbesteding in twee delen uitgeschreven. Het eerste perceel bestaat uit de levering van hardware, bladeservers en it-diensten. Het tweede perceel omvat het werkplekbeheer, bestaande uit tweede- en derdelijnsupport op de it-omgeving van de twee gemeenten en GGD-locaties. Bossers & Cnossen kwam als beste uit de bus op het gebied van de inkoop, het selecteren van leveranciers en de dienstverlening.

Hardware
Volgens accountmanager Jaap Kommandeur bij Bossers & Cnossen gaat het om een contract van twee jaar met een optie tot verlening van nog eens twee keer één jaar. Per jaar verdient Bossers & Cnossen ongeveer een miljoen euro aan de opdracht. 'Vooral de dienstverlening is voor ons interessant.' De dienstverlener bekijkt nu met de gemeente Groningen welke hardwareleverancier de pc's en servers mag leveren. Dat kunnen partijen zijn als HP of Dell, aldus Kommandeur.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3752612). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.