Managed hosting door True

Omzet Simac stijgt in 2010 na dip van 2009

 

Ict-dienstenbedrijf Simac Techniek boekt over 2010 bijna 140 miljoen euro omzet. Dat is een groei van 5,7 procent ten opzichte van 2009. De onderneming uit Veldhoven verwacht dat ook het bedrijfsresultaat en de nettowinst 'fors' zullen stijgen in vergelijking met vorig jaar. Dat meldt het bedrijf op basis van voorlopige cijfers. In 2009 daalde de omzet nog met bijna 10 procent, hoewel de winst in dat jaar op het niveau van 2008 bleef.

Het bedrijf profiteerde in 2009 van langlopende service- en beheercontracten en van de spreiding van zijn activiteiten. Om dit in de toekomst voort te zetten, richt de dienstverlener zich vaker op meerjarige beheercontracten en op zelfontwikkelde technologie.

Simac kent vier divisies. ICT-Applicaties, ICT-Infrastructuren, Participaties en Industriële Elektronica & Automatisering. In 2009 zag alleen ICT-Applicaties zijn omzet toenemen. De andere onderdelen ondervonden last van de slechte economische omstandigheden. Gekeken naar omzet is de divisie ICT-Infrastructuren de grootste van het concern.

Op 30 juni 2010 waren er bij Simac 786 voltijdsbanen. Een halfjaar eerder waren dat er nog 803. Bij enkele bedrijfsonderdelen is het beleid er op gericht om de benodigde capaciteit gedeeltelijk te flexibiliseren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3747350). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.