Managed hosting door True

CIS levert Koraal nieuwe RES-beheersoftware

 

Stichting Koraal Groep vervangt zijn bestaande beheersoftware van AppSense door de werkplekbeheeroplossing van RES Software uit Den Bosch. De implementatie wordt uitgevoerd door de CIS-Group. Koraal Groep heeft zo'n 1300 werkplekken en maakt hierbij gebruik van thin clients in combinatie met Citrix XenApp. De stichting, die zich inzet voor gehandicapten in Limburg en Noord-Brabant, wil met de nieuwe software de ict-omgeving centraal beheren en medewerkers een werkplek op maat bieden.

AppSense bood de ict-afdeling van de Koraal Groep onvoldoende beheermogelijkheden. Dit ging ten koste van de efficiëntie en consistentie waardoor de kans op fouten toenam. Met de implementatie van RES Workspace Manager verwacht de ict-afdeling deze beperkingen te hebben verholpen. Volgens de hulpinstelling neemt de efficiëntie toe doordat met de software repeterende beheertaken eenvoudig te automatiseren zijn en een centraal te beheren ict-omgeving kan worden ingericht. Op basis van de behoefte van de gebruiker kunnen data-, printer- en gebruikersinstellingen individueel worden ingesteld. 'Wij zochten een oplossing die ons controle biedt over de desktop- en Citrix-omgeving en ons in staat stelt om deze, ongeacht de onderliggende application delivery-technieken, centraal te beheren', stelt Math Neijnens, manager Informatisering en Automatisering van Koraal Groep.


RES en CIS
RES Software, leverancier van desktopbeheersoftware, heeft vestigingen in Den Bosch en in de Verenigde Staten, Noorwegen, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Bij de softwaremaker werken zo'n honderd mensen. RES kreeg in april 2010 een kapitaalinjectie (4,7 miljoen euro) van investeringsmaatschappij Gimv om de Noord-Amerikaanse activiteiten uit te breiden.

Bij automatiseerder CIS-Group werken ook zo'n honderd man bij vestigingen in Weert. Geldrop, Den Haag en het Belgische Maaseik. Het bedrijf bedient middelgrote bedrijven, lokale overheden en zorginstellingen. CIS werkt voor beheerdiensten samen met Xillion ICT Solutions, waarin het een minderheidsbelang heeft.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3745707). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij RES

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.