Managed hosting door True

Oracle Nederland schrapt 138 banen bij Sun

 

Ontslag

Bij technologiebedrijf Oracle Nederland verdwijnen ongeveer 138 arbeidsplaatsen. Het betreft werk en dus personeel van de Nederlandse vestiging van Sun Microsystems, het bedrijf dat Oracle medio 2009 overnam. Bedrijf, vakbonden en ondernemingsraad zijn akkoord met een nieuw sociaal plan dat per 1 januari 2011 in moet gaan.

'Ten gevolge van de diverse overnames door Oracle is helaas een aanpassing van het personeelsbestand noodzakelijk', laat een woordvoerder van het technologiebedrijf weten. De ondernemingsraad buigt zich over een adviesaanvraag. Oracle wil verder geen commentaar geven.

Op 6 januari 2011 bereikten vakbonden FNV Bondgenoten en De Unie, de ondernemingsraad en de directie een onderhandelingsakkoord over het nieuwe sociaal plan. Een nieuw plan was nodig omdat het oude sociaal plan van Oracle eind 2010 afliep en die van Sun Microsystems al eerder was afgelopen.

Ontbindingsvergoedingen
Het nieuwe sociaal plan is in grote lijnen vergelijkbaar met het oude plan van Oracle. Er zijn afspraken gemaakt over studie, outplacement en 'ontbindingsvergoedingen', meldt vakbondsman Huug Brinkers van De Unie. De vakbonden leggen het akkoord nog voor aan hun achterban. Zij organiseerden vrijdagmiddag 14 januari 2011 personeelsbijeenkomsten om het akkoord toe te lichten.

Oracle Nederland is gevestigd in De Meern. Het bedrijf verhuist dit voorjaar naar een nieuw pand aan de A2 bij Leidsche Rijn. Sun Microsystems houdt kantoor in Amersfoort. De afgelopen tijd zijn veel Sun-medewerkers verhuisd naar het pand in De Meern. Vlak na de overname door Oracle verloor al veel Sun-personeel zijn werk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3744909). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.